Nieuws no image

Gepubliceerd op 21 juli 2003 | door Redactie

0

Nog even nagenieten……

De kerk, het centrale startpunt van de manifestatie, was één van de zes lokaties waar de zeven Jirnsumer kunstenaars hun creaties ten toon stelden.
De tentoonstelling trok honderden bezoekers, opvallend weinig Jirnsumers, opvallend veel inwoners van Fryslân en nog opvallender: veel bezoekers van buiten de provincie, waaronder, het meest opvallend een behoorlijk aantal buitenlanders, o.a. uit Duitsland, België, Spanje, Rusland, Virginia.

De redactie mocht even meebladeren in het gastenboek en maakte een kleine impressie uit de vele “nijsgjirrige”uitspraken en kreten en geniet nog even na van al het moois dat onze creatieve dorpsgenoten hebben laten zien:

“It moat in feest wêze om sa meiinoar te wurkjen” schreef de uitgever van de Friesland Post. Het begin is fantastisch, als de rest ook zo mooi is…. Kippenvel kreeg ik er van. Ontroerend om te zien. Ik fyn it prachtich – Tsjits Jonkman. Wy sjogge ús de eagen út! En dat alles yn ús âlde tsjerke – Janke Hof-Heida (dochter van de voormalige koster Geart Heida. Het gezin Heida woonde in de jaren ’50 achter in de kerk, red.)
Deze mensen met hun creatieve, mooie werken moeten we koesteren. Ik word er stil van…. Soks freget om mear. Bijna niet te bevatten, zo mooi. Sehr schön. Uit de kunst. Yn ien wurd: bjusterbaarlik! Verbazend mooi. Wonderfull. Ik heb genoten. Een inwoner van Oldeberkoop: Prachtig. De met natuur gemaakte kunststukken zijn “Open Stal-waardig” Wir sind begeistert. Geef je ook cursussen? Kort maar krachtig: Prachtig. Wat een dorp al niet kan. Ik ha noch nea sa faak yn ´e tsjerke west en noch ha ´k der gjin genôch fan. Hikke en tein yn Jirnsum, bin ik no tige grutsk op sokke knappe ynwensters fan myn bertedoarp – Zus Akkerman-Schukking, Harich. Die kleding zou ik durven dragen, stuk voor stuk kunstwerkjes. Een Zwollenaar: Zomaar, fietsend door Friesland, een kerk waar prachtige quilts te zien zijn. Mijn dag kan niet meer stuk. Kunst, door kunst omgeven. Wat geniet ik van deze kunstwerken. Wij genieten !!!

Jirnsum, dêr kinst mei de Pinkster net omhinne, mar dêr moatst dwers trochhinne. Een bijzonder project van het dorp Jirnsum. En bovenal zeer geslaagd in zijn opzet. Klasse ! Bij deze mening (van een afvaardiging van www.Jirnsum.com) sluit de redactie zich graag aan: Klasse.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen