VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 21 september 2009 | door Redactie

0

Nuttige overwinning van Irnsum tegen Harlingen 2-1.

 Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, alleen de individuele klasse van spelers gaf de doorslag: 2-1 in het voordeel van de v.v. Irnsum.

Het was fantastisch voetbalweer op sportpark “de Bining” te Jirnsum. Een zonnetje, een lichte bries en twee ploegen, die graag wilden voetballen. De eerste 10 minuten waren in het voordeel van de thuisploeg. Het leverde wel druk op de verdediging van Harlingen, maar geen echte doelrijpe kansen. Pas na 12 minuten kwam er een schot op het doel van Harlingen via de voet van Douwe Elzinga, de bal was echter naast. In de 19e minuut leek het echter raak, Johannes van der Veen, speelde zichzelf op het middenveld goed vrij en gaf een prima pass op Atze Achttien, die hard inschoot, keeper Hessel Zuiderhof tikte de bal net corner.

Een minuut later was het Doeke v.d.Weide , die een hoge voorzet gaf, Petrus Tiemersma kopte de bal net op de lat, in plaats van eronder.

Har_1

Har_3

De druk van Irnsum bleef gedurende de gehele eerste helft, Harlingen had maar 2 corners als antwoord. Op slag van rust miste een van de aanvallers van Harlingen een dot van een kans, ineens vrij voor keeper Michel Scheepers, werd er ver naast geschoten.

In de laatste minuut van de eerste helft schoot Johannes van der Veen de bal keihard op het hoofd van Steven Adema, de speler ging voor een paar minuten tegen de grasmat en keerde na rust niet terug in de wedstrijd.

In de tweede helft was Irnsum duidelijk de beter spelende ploeg. Een mooie aanval via een aantal schijven deed de bal bij Evert Boersma op de rechter vleugel belanden, hij gaf de bal ineens voor en het was de ver opgekomen laatste man Remco den Dulk, die de bal onhoudbaar in de rechter bovenhoek punterde:1-0.

Har_5


Irnsum ging vrij onbegrijpelijk na deze treffer achterover hangen en liet Harlingen komen.

Voor de Irnsumer verdediging was Frederik Topfer een echte plaaggeest, hij stond in de 59e minuut ineens vrij voor keeper Michel Schippers, zijn schot ging gelukkig hoog over.

In de 66e minuut was het wederom Frederik Topfer, die via de handen van Irnsumer keeper alleen een corner verdiende. Twee minuten later was het voor Harlingen toch loon naar werken, na een mooie een-twee maakte Barry Hamstra het koelbloedig af:1-1.

Harlingen verkeerde nog in hoger sferen na de treffer, maar de ingevallen Alex Keskin bediende uitblinker Enes Eglence op maat, zijn punter laag in de rechterhoek was onhoudbaar voor keeper Steven Adema: 2-1.

Har_6

Atze Achttien zag het wel goed, het was een handsbal.

Har_7

De voorbereiding op de 2 – 1

Har_8

Net te laat voor het moment, was te veel met het voetbal bezig.

Har_9

Har_10

Harlingen zette er nog een tandje bij, en er ontstonden kansen voor Alex Keskin(net naast) en voor de ingevallen Jonathan Heeremans. Maar de verdediging van Irnsum, met aan het hoofd “man of the match” Remco den Dulk hield keurig stand.

Volgende week de topper en derby Akkrum-Irnsum. Voor deze krachtmeeting heeft de ploeg nu gelukkig voldoende zelfvertrouwen opgebouwd.

Har_11

Grote vreugde na afloop, het was vast spannender dan bij Heerenveen.(Opmerking van een supporter)

Har_12

Uitblinker Enes Eglence maakte de winnende goal.

Har_13

Man of the Match Remco den Dulk

 
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen