VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 8 december 2008 | door Redactie

0

ONB draagt rode lantaarn over aan Irnsum

 
 De thuisploeg was vanaf de eerste minuut feller dan de oranjehemden. De spelers van trainer Fokke de Vries oogde mat en weinig overtuigend. In de eerste 15 minuten was het ONB die doelman Johan de Jong testte middels een vrije trap, een afstandschot en een kopbal uit een corner. Irnsum stelde daar pas in de 17e minuut iets tegenover. Na een voorzet van Douwe Elzinga was het Rogier Nugteren die de bal op doel kopte. In tweede instantie was keeper Bert Bijma eerder bij de bal dan Theo Terra.
 
Irnsum speelde achterin één op één en had mede daardoor veel moeite met de opkomende middenvelders van ONB. Ook in de passing speelde Irnsum onzorgvuldig. Na balverlies in de opbouw kwam het eerste doelpunt van het hoofd van Tjitze Deinum. Hij scoorde met een fraaie kopbal de terechte 1-0. Irnsum probeerde het in deze fase nog wel en kwam enkele malen goed door over rechts. Het ontbrak helaas aan een goede voorzet. Aan de andere kant was het ONB die met een voorzet wel de spits wist te bereiken, wederom scoorde Deinum.
 
Al in de eerste minuut van de tweede helft schoot uitblinker Deinum alle Irnsummer hoop aan diggelen. Weer kon ONB profiteren van balverlies in de Irnsummer opbouw en scoorde  Deinum zijn derde van de dag. Vijf minuten later liet Kay Samson de einstand op het scorebord noteren, 4-0. Hoewel Irnsum het nog probeerde kon het niet meer gevaarlijk worden. Enig lichtpuntje van de wedstrijd was de jeugdige inbreng van achtereenvolgens Johannes van der Veen, Marco Hoekstra en Ramon van der Berg. Maar ook zij konden het tij niet meer keren.
 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen