Nieuws no image

Gepubliceerd op 21 juli 2002 | door Redactie

0

Ondernemers positief over jachtverhuur in 2002

Jappie Sikkema (Roukema) en de heer Van der Wal (FNMA) geven aan dat ze niet klagen over de bezetting van de boten. Buiten het voorseizoen zijn alle motorjachten tot begin september op de Nederlandse wateren te vinden. En dat is wat ze willen; de gehele vloot verhuren. Roukema heeft 18 motorjachten in de verhuur, de vloot van FNMA bestaat uit 20 boten.

Alleen t.a.v. het voorseizoen zijn er enkele verschillen bij de verhuurders. Nicole Bangma van Aqualux – 9 jachten in de verhuur – vertelt dat het voorseizoen nog minder was dan in 2001. Toen speelde de MKZ-crisis sommige ondernemers parten. Wat nu de reden is weet Nicole Bangma niet, maar het zou wellicht de invoering van de Euro kunnen zijn.

Dat laatste is iets wat volgens Sikkema en Van der Wal zeker niet nadelig is geweest op hun situatie. Beide hebben de invoering van de Euro niet gebruikt om de prijzen op te drijven, maar deze ‘slechts’ netjes naar boven afgerond. Van der Wal wil nog wel kwijt dat de boekingen voor dit seizoen laat op gang kwamen. Pas in de maand mei kwamen de overeenkomsten tot stand.

Wat zeker heeft bijgedragen aan het hoge aantal boekingen is het internet. Alle drie bedrijven hebben een eigen internetsite en steeds meer boekingen vinden via dit medium plaats. Het voordeel is immers dat de kandidaat-huurders direct over alle informatie beschikken en online de overeenkomst kunnen afhandelen.

En wie huurt er zoal een motorjacht? De drie ondernemers delen mee dat het nog steeds de Duitsers zijn die de weg naar Jirnsum zeer goed weten te vinden. Minstens 75% van de huurders is Duits. Daarnaast een verscheidenheid aan nationaliteiten, waarbij opmerkelijk is dat er dit seizoen ook enkele Italianen, Amerikanen en Israëli’s op de boten varen.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen