Nieuws no image

Gepubliceerd op 10 juli 2008 | door Redactie

0

Onderweg naar Beijing

Als team 44 rijden zij in de klassieke Volvo in een konvooi van 80 equipes van ‘Bant naar Beijing’. Op 5 juli vertrokken ze, en uiteraard hopen ze de 11.000 kilometer helemaal uit te rijden om vervolgens op 28 juli in Peking te finishen, vlak voor de Olympische Spelen daar starten. 

Harm en Willemke zijn al jaren lid van de Classic Volvo Club. Zo’n anderhalf jaar terug hoorden ze van deze reis en na een informatiebijeenkomst werden ze nog enthousiaster, waarna ze zich aanmeldden. De auto, eentje uit 1962 (PV 544, Kattenrug) is in die anderhalf jaar tijd wel nog flink onder handen genomen. Voor deze route wordt er immers wel iets meer comfort gewenst dan voor pak-em-beet toeren door Friesland. Dwars door Mongolië vraagt een ‘gepantserde’ onderkant en een fijnere zit dan op de oude stoelen. 

Het is niet alleen het avontuur dat zo trekt, de rit is ook aan een goed doel verbonden. SOS Kinderdorp en Eyes&Hands, een stichting in Mongolië.
De organisatie heeft onderdak geregeld voor de groepjes rijders, want er zijn groepen gemaakt. Ieder team heeft zo een eigen arts en onderkomen, en voor auto- en materialenpect rijdt er een auto-ambulance mee. 

De start van de reis is vastgelegd op film door het NOS Journaal en SBS6. Bovendien reist er een filmploeg mee van Omroep Flevoland. En wie meer wil weten of zien: diverse deelnemers houden onderweg een weblog bij. Voor meer informatie: kijk op www.banttobeijing.nl

../images/nieuws/1-2008/bantbeijing.jpg

(foto van Pier van der Heide, Mid Frieslander)
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen