Nieuws no image

Gepubliceerd op 15 mei 2002 | door Redactie

0

Ongeluk zonder grote gevolgen op rijksweg bij Jirnsum.

Even over vijven in de middag. Voor de medewerker van loonbedrijf Van Bodegom uit Wieringermeer zit de werkdag er op. In opdracht van de gemeente Boarnsterhim is het bedrijf deze week begonnen met het maaien van de bermen. Als de bestuurder zijn machine naar Jirnsum wil rijden, wordt hij ten noorden van het dorp onaangenaam verrast. Het linkervoorwiel breekt spontaan af en de machine gaat zijn eigen weg.

Tegelijkertijd haalt de chauffeur van lijn 28 de machine in. Een behoorlijke klap is het gevolg. De buschauffeur en de 7 passagiers (waaronder 4 Jirnsumers) kijken verschrikt op. De eerste indruk was dat beide voertuigen elkaar hebben geraakt door de inhaalmanoeuvre.

Maar na te zijn uitgestapt en de bestuurder van de maaimachine te hebben gesproken, bleek het ongeluk te zijn veroorzaakt door materiaalpech. De medewerker van het loonbedrijf was vrij snel van de schrik bekomen. Zijn geluk was dat de bus op dat moment net naast hem reed. Hierdoor bleef hij keurig op de rechterweghelft en kwam z’n machine tot stilstand tegen de berm. Wel was de machine helemaal ontzet.

De buschauffeur, die aan zijn bus wat lichte materiele schade constateerde, achtte het toch verstandig de politie in te lichten. Deze arriveerde ca. 20 minuten later. De passagiers waren intussen al opgepikt door een andere bus.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen