VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 24 april 2006 | door Redactie

0

Onnodig verlies Irnsum in Harlingen 2-1

In het eerste kwartier van de wedstrijd voetbalde Harlingen veel rustiger
dan de Oranje-brigade. Irnsum leed veel balverlies en probeerde met wilde trappen naar voren zijn spitsen te bereiken.
Na twintig minuten kantelde de wedstrijd en was er maar één ploeg, die voetbalde en kans op kans kreeg: Irnsum. Het verzuimde echter om in doelpunten afstand te nemen van Harlingen. In de tweede helft kwam Harlingen vrij goedkoop aan zijn doelpunten: een omstreden strafschop en een doelpunt, waarbij er zeker één speler van Harlingen buitenspel stond. Slechts één uitgespeelde aanval werd door Rogier Nugteren van Irnsum op waarde geschat.

Het begon in Harlingen met een waterig lentezonnetje en een koude, onplezierige zeewind. Scheidsrechter Minnema uit Vegelingsoord floot om even over 14.00 uur op het sportpark van de v.v. Harlingen voor de aftrap.
Irnsum begon met nerveus en gejaagd spel. Harlingen was veel rustiger aan de bal en speelde met overtuiging op de aanval.
Het duurde tot de 15e minuut voor dat de Irnsummer aanval zich liet zien, Marcel Terra kopte in de handen van de uitstekende keeper van Harlingen, Hessel Zuiderhof.
Na twintig minuten begon Irnsum via een sterk middenveld beheerst te voetballen. Dat resulteerde in een dozijn kansen voor de spitsen van Irnsum.
Maar jammer genoeg stond het vizier niet op scherp en stak keeper Hessel Zuiderhof in een uitstekende vorm.
Eerst schoot Martin Hiemstra in de handen van de keeper, nog geen minuut later
kopte Rogier Nugteren net over. Een schot van Marcel Terra vond eveneens de handen van de keeper van Harlingen. Na een half uur spelen wilde Remco den Dulk met een Braziliaans achterwaarts hakje de keeper verrassen, ook hier stak keeper Hessel Zuiderhof een handje voor.
In de 33e minuut gebeurde er iets merkwaardigs, een Irnsummer verdediger wilde de bal naar voren plaatsen, maar raakte de bal zo ongelukkig dat de bal richting het doel van Irnsum vloog. Keeper Sierd Jan de Leeuw ving de bal vervolgens keurig op. Volgens de overigens correct leidende scheidsrechter Minnema: een eigen terugspeelbal, dus vrije trap voor Harlingen, nog geen 10 meter van het doel van Irnsum. De vrije trap leverde vervolgens niets op en Irnsum kon weer zijn spitsen gaan bedienen. Marcel Terra lepelde de bal in de 40e minuut op de deklat, en op slag van rust waren er nog twee kopballen van Remco den Dulk en Marcel Terra. Het bleef tot de rust: 0-0.
Na de rust kwam Harlingen weer sterker dan Irnsum uit de startblokken.Het leidde in de 5e minuut tot een scrimmage voor het doel van Irnsum. Geduw en getrek tussen aanvaller en verdediger. Scheidsrechter Minnema zag er echter duidelijk een overtreding van Bennie van Dijk in. Resultaat: een gele kaart en een penalty. Deze werd onberispelijk ingeschoten door Ralf van Hurck: 1-0.
Weer stond Irnsum achter in een wedstrijd en werd een beroep gedaan op de weerbaarheid en instelling van de hele ploeg.
Na een kwartier kwam de ploeg dankzij genoemde kwaliteiten terug in de wedstrijd. Na een uitstekend lopende aanval en een prima voorzet op maat van Dirk Kooistra schoot Irnsums topscoorder Rogier Nugteren keihard in: 1-1.
Irnsum ging op jacht naar de overwinning maar bleef slordig in de afwerking.
Een hoge bal in het strafschopgebied van Irnsum werd door keeper Sierd Jan de Leeuw onvoldoende verwerkt. Uit de hieruit volgende scrimmage scoorde Ralp van Hurck, hoewel er overduidelijk spelers van Harlingen buitenspel stonden of lagen.Het duurde even, voor dat duidelijk was dat het doelpunt voor Harlingen telde. De scheidsrechter voerde uitgebreid een discussie met verschillende spelers. Irnsum had de bal via de keeper alweer in het spel, maar werd door de scheidsrechter teruggefloten. Het was 2-1 voor Harlingen met nog een kwartier te spelen. Trainer Wim Huizing bracht in een alles-of-niets poging nog Jouke Riemersma, Dick Hellinga en Gerrit Siesling in. Er kwamen nog kansen voor Irnsum, maar het bleef ook na de extra lange blessuretijd 2-1 voor Harlingen.
Een onnodige en niet verdiende nederlaag voor Irnsum, dat voor de volgende uitwedstrijd tegen Nicator de mouwen mag opstropen.
Misschien zit het dan eens mee.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen