Nieuws no image

Gepubliceerd op 9 juni 2009 | door Redactie

0

Ontmanteling

Dat het huis al langere tijd een gevaar voor vooral de Jirnsumer jeugd is, en ook voor voorbijgangers, is wel bekend. In 2007 moest het pand – op laste van een dwangsom opgelegd door de gemeente – worden bijgeholpen om geen gevaar  voor de omgeving te zijn. Destijds ‘rûgelden de dakpannen del’ en werd er een afzetting op de stoep geplaatst (lees hier meer).
Na het vertrek van de bewoner hadden kinderen vrij spel. Ramen sneuvelden en zo leverde het binnengaan van het ‘woonhuis’ meer gevaar op dan nodig was. Hoewel er nog steeds een bord ‘Te Koop’ is aangeplakt, is het de bedoeling dat het krot wordt afgebroken om plaats te maken voor nieuwbouw, die in karakteristieke, oude stijl dient plaats te vinden (zie ook voorstel gemeenteraad Boarnsterhim). Opknappen was werkelijk niet meer mogelijk.

Toch, zo’n krot heeft nog steeds waarde. De te redden materialen zijn nog heel goed te hergebruiken. Zo zijn de dakpannen inmiddels verwijderd en is men nu begonnen met het slopen van de buitenmuren, steen voor steen… 

 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen