Nieuws no image

Gepubliceerd op 28 juni 2002 | door Redactie

0

Ook ‘It Tredde Sté’ rondt schoolseizoen af

In de voorlaatste week kregen alle leerlingen de gelegenheid om kennis te maken met de groep waarvan ze vanaf half augustus deel uit maken. Uiteraard was dit voor de huidige groep 8 niet het geval. Zij zwaaiden deze week de leerkrachten uit en gaan na een 6-weekse vakantie naar het voortgezet onderwijs.

Voornoemde groep bestaat uit 8 leerlingen. Er gaan 3 leerlingen naar HAVO/VWO van OSG Sevenwolden in Grou en 1 leerling gaat naar het Atheneum van Piter Jelles in Leeuwarden. Ook gaat er 1 leerling naar het AOC in Sneek, 2 leerlingen naar vmbo van OSG Sevenwolden en tot slot 1 leerling naar OSB in Heerenveen.

Van de 87 kinderen op ‘It tredde sté’ vertrekken er dus 8 leerlingen. De nieuwe aanwas bestaat in ieder geval uit 7 leerlingen. En dan is er nog de tussentijdse aanvoer van jonge kinderen vanuit peuterspeelzaal ‘It Kattekuorke’ en mogelijk nieuwe inwoners.

Zoals gezegd werd het schooljaar feestelijk afgesloten. Groep 8 is voor een survival afgereisd naar It Nannewiid. Na het fysieke programma werden de magen bij McDonalds gevuld. Hierna waren ook de ouders uitgenodigd om een door de leerlingen bedacht programma (De Zwakste Schakel) bij te wonen.

Groep 7 werd getrakteerd op een avondje schoolbioscoop. Met zelfgemaakte popcorn en cola was het feest compleet. De rest van de leerlingen kon zich uitleven met 12 knotsgekke Oud-Hollandse spelen. Tussen de bedrijven door wordt er op school gegeten.

Tot slot nog wat nieuws van de leerkrachten zelf. In verband met het tussentijds vertrek van juf Martine Boersma – zij heeft een nieuwe uitdaging gevonden – viel er een plaats open. Na goed overleg is besloten dat vutter en oud-leerkracht Otto de Jong de laatste 6 weken voor de vakantie weer voor de klas kwam te staan. Over een flexibele instelling gesproken …
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen