VV Irnsum camara

Gepubliceerd op 24 mei 2010 | door Redactie

0

Op een mooie Pinksterdag…promoveert Irnsum naar de 3e klasse.

 

 Irnsum had de thuiswedstrijd gewonnen met 2-1 en was dus licht favoriet. Smilde hield veel verdedigers op eigen helft en Irnsum viel geregeld fel aan. Na een 1-0 achterstand boog Irnsum in de tweede helft de wedstrijd om in een 1-2 overwinning.

Smilde eindigde de wedstrijd met 9 spelers vanwege rode en gele kaarten. Na afloop van de wedstrijd en de lange terugreis werden spelers, leiders en staf in Jirnsum  met SUPER bloemen onthaald in de kantine “de Voltreffer.”

Irnsum kwam, zoals de laatste wedstrijden gebruikelijk, fel en scherp uit de startblokken.

Trainer Koos van Dijk had, door personele problemen in de verdediging, Cor Dijkstra als laatste man geposteerd en Remco den Dulk laten opschuiven naar het middenveld. Eenzelfde concept als in de thuiswedstrijd tegen Gorredijk, die met 5-3 werd gewonnen.

Het leverde kansen op voor de aanvallers van Irnsum. Alex Keskin, die zich in de loop van de wedstrijd zou ontpoppen tot een ware plaag voor de verdedigers van Smilde, soleerde langs 2 verdedigers en kwam oog in oog met keeper Jan Dekker te staan. Zijn schot was echter een rolletje en de keeper van Smilde had hier geen moeite mee. Bij een volgende aanval produceerde Alex Keskin een slim wippertje over de keeper. Jammer genoeg had keeper Jan Dekker dit doorzien en redde prima. In de 8e minuut was het schrikken voor de toeschouwers uit Jirnsum. Een verdwaalde bal stuitte tegen een been van een verdediger van Irnsum aan, sprong tegen de paal en dreigde in het doel te rollen. Het was echter Peter Hottinga, die met gevaar voor eigen leven, de bal voor de aanstormende aanvallers van Smilde van de doellijn haalde. Irnsum bleef drukken op de verdediging van Smilde, zodat het spel zich voornamelijk op de helft van Smilde afspeelde. Atze Achttien draaide goed weg langs een tegenstander, maar zijn omhaal werd door keeper Jan Dekker met de vingertoppen tot corner verwerkt.

Tot aan de 45e minuut bleef het spelbeeld ongewijzigd: een aanvallend Irnsum en een behoudend Smilde, dat sporadisch in het doelgebied van Irnsum verscheen. Bij een van die aanvallen haalde keeper Michel Schippers wat onbesuisd een aanvaller neer bij het veroveren van de bal:penalty! Spits en topscoorder Theo Hoogeveen liet zich deze buitenkans niet ontnemen, en schoot laag en hard in: 1-0. 

De thee was nog niet opgedronken of Alex Keskin soleerde weer door de verdediging van Smilde en zijn afwerking was deze keer perfect. Uit een moeilijke hoek passeerde hij doelman Jan Dekker: 1-1. Irnsum had dus weer 1 doelpunt voordeel. Het bleek het breekpunt in de wedstrijd. Irnsum speelde eindelijk vol zelfvertrouwen, en haalde in de tweede helft het nivo van het eerste gedeelte van de seizoen. Met heerlijke solo s van Alex Keskin en Atze Achttien. Het middenveld met aanjager Remco den Dulk en de uitstekend spelende Johannes van der Veen, zorgde voor de nodige aanvallende impulsen. Achterin speelde Cor Dijkstra als slot op de deur, maar zorgde tevens voor de nodige aanvoer voor de aanval van Irnsum.

Verdediger Doeke van der Weide was uitgevallen en werd uitstekend vervangen door Wim de Wit. Irnsum bleef aanvallen. Een schot van Evert Boersma werd door de keeper van Smilde ternauwernood gekeerd.

Aanval na aanval golfde tegen de verdediging van Smilde in, dat wat gefrustreerd en vermoeid raakte. Schoten van Johannes van der Veen en Atze Achttien gingen net naast.

Een kopbal van de opgekomen Remco den Dulk, op een prima voorzet Alex Keskin, belandde in de handen van keeper Jan Dekker. Het wachten was op de beslissende treffer van Irnsum.

Toch ontstond er nog een grote kans voor Smilde, Roy Jongsma stond oog in oog met keeper Michel Schippers, zijn te gehaaste schot ging ver over. Over was het voor Smilde toen verdediger Michel Smidt de doorgebroken Alex Keskin neerlegde: rode kaart.

De daarop volgend vrije trap werd door het duo Dijkstra en den Dulk perfect uitgevoerd.

Cor Dijkstra schoof de bal op rechts, waar Remco den Dulk om de verdediging van Smilde heen, de bal scherp voorzette, waar invaller Tarek Laarif met zijn eerste balcontact, de bal in het doel liet verdwijnen: 1-2. Terecht een gouden wissel van trainer Koos van Dijk.

De wedstrijd was gespeeld. Zeker toen Sieger Oost van Smilde, na een terechte gele kaart provocerend applaudisseerde voor de uitstekende leidende scheidsrechter Wiebe van der Kamp. Het leverde Sieger een 2e gele kaart, dus rood op. Smilde speelde dus de laatste 10 minuten met negen man. Jawoh Bah mocht invallen om zijn voetbalkwaliteiten te etaleren en deed dat met verve. Zijn schot vloog rakelings naast het doel van Smilde. Na wat blessureminuten blies de scheidsrechter het eindsignaal. Irnsum was, na een jaar afwezigheid, terug in de 3e klasse. Een compliment aan trainer Koos van Dijk, verzorgster Ria Heitbrink en leiders Arjen Terra en Henk Karsten en uiteraard de spelers van het eerste elftal.

De promotie werd gevierd in de kantine te Irnsum en er waren prachtige bloemen voor alle spelers en staf.

Irnsum kan zich gaan opmaken voor een mooie competitie met Akkrum en GAVC.

Daarna bleef het nog lang onrustig in de straten van het fanatiekste dorp in Boarnsterhim.  

smi

smi_1

smi_2

smi_3

smi_4

smi_6

smi_7

smi_8

smi_9

smi_10

smi_11

smi_12

Michel vertelt Auke hoe je moet kijken als er een penaltie wordt genomen. 

smi_13

smi_14

Van Ria werd helaas afscheid genomen,ze gaat naar een andere club.

Smi15

Daarna bleef het nog lang onrustig in  het fanatiekste dorp in Boarnsterhim

 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen