VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 13 december 2004 | door Redactie

0

Op karakter naar de overwinning

Het was prachtig voetbalweer, een zonnetje, geen wind, een attente fotograaf langs de lijn en twee ploegen die aanvallend voetbal willen spelen.
MKV’29 is bezig met een mooie reeks, vorige week werd zeer overtuigend gewonnen van GAVC met niet minder dan 4-0. Irnsum deed het wat minder tegen hekkensluiter RES met een magere 2-1 overwinning.
De wedstrijd begon onder leiding van scheidsrechter Minnema uit Joure met een veldoverwicht van MKV’29. Het middenveld bij Irnsum was er even niet, en dus kon MKV’29 naar hartelust aanvallen op de helft van Irnsum.
Bij de gasten waren Lyzenga en Boonstra afwezig, de eerste wegens een blessure, de laatste omdat zijn vrouw op het punt van bevallen stond, maar daar straks meer over.
Bij Irnsum was Cor Dijkstra terug van een schorsing en was Jouke Riemersma zwaar geblesseerd uit de wedstrijd tegen RES gekomen. Het middenveld van Irnsum had na tien minuten van de wedstrijd weer wat meer grip gekregen. Dat resulteerde in een 100% kans voor Sjouke Pieter Visser, hij schoot echter vijf meter naast. De gasten bleven echter het betere voetbal spelen. In de veertiende minuut kreeg MKV’29 loon naar werken.
Het omzeilde simpel de buitenspelval van Irnsum, Brouwer gaf op tijd de bal naar rechts en Schrale kon ongehinderd binnen schieten: 0-1.
Irnsum begon door deze achterstand wat meer naar voren te drukken en dat leverde kansen op voor Cor Dijkstra (kopbal) en Theo Terra (kopbal net niet).
De gasten bleven echter beter combineren, gesteund door de 1-0 voorsprong. Even was er nog een kans voor Irnsum na een vlammend schot van Remco den Dulk, maar de grootste kans pal voor rust was er voor MKV”29 met een aanvaller alleen voor de keeper, maar hij speelde de bal net te ver voor zich uit, en keeper Michel Schippers kon met een katachtige reactie voor redding zorgen.

In de rust werd bekend dat de vrouw van Boonstra van MKV’29 bevallen was van een gezonde zoon. Gelukkig weer een voetballer erbij, mijmerde trainer Schambach voor zich uit. Of MKV’29 nu teveel poppeslokjes gehad had of niet, maar het kwam niet geheel okselfris uit de kleedkamer.
Irnsum daarentegen, met Edward Jorna in de spits voor Sjouke Pieter Visser, begon zeer aanvallend, dat leverde wel kansen op maar geen doelpunten. Het doelpunt viel, zoals zo vaak, aan de andere kant: uit een vrije schop van Korbach schoot Brouwer in de vijftigste minuut langs de gehele verdediging van Irnsum met een simpele voetbeweging de bal in de uiterste hoek: 0-2.
Trainer Johnny Nota wisselde hierna, voor Theo Terra kwam Rogier van Nugteren in de ploeg. Irnsum ging nu op karakter jagen op de aansluittreffer. Remco den Dulk schoof door naar het middenveld en Cor Dijkstra schoof door naar de spits.
Het leverde veel kansen en halve corners en hele corners op, maar voorlopig geen doelpunten. Het Irnsummer-publiek begon zich in de laatste stralen van de najaarszon te roeren, en ging verbaal achter de ploeg staan. Uit de zoveelste corner van Peter Hottinga kopte Cor Dijkstra eindelijk raak: 1-2. De bal werd nog door een been van MKV’29 beroerd, maar de bal was al over de doellijn. Er sloop duidelijk iets van angst in het elftal van MKV’29, de bal werd eerder teruggespeeld dan vooruit en dat leverde uiteraard nieuwe kansen op voor Irnsum.
Na een prachtig genomen vrije schop van Cor Dijkstra, keeper van Driesten werkte de bal samen met een van zijn verdedigers uit het doel, kopte Fokko Kooistra uit wederom een corner de bal keihard in de hoek: 2-2!
Irnsum ging nu met een groot voetbalhart doorjagen op de overwinning. Hierdoor bleven de counters van MKV’29 levensgevaarlijk. Aanvaller Schraler miste echter alleen voor Irnsummer doel.
Uit wederom een corner werd de bal terug gelegd door Cor Dijkstra en raakte de uitstekend ingevallen Edward Jorna de bal en via een verdediger van MKV’29 hobbelde de bal in het doel: 3-2! De laatste vijf minuten bleef Irnsum, verbeten jagen op het resultaat.
Dat leverde geen doelpunten meer op, maar wel een uitstekende overwinning op MVK’29, na een 0-2 achterstand.
Ze hebben deze wedstrijd op karakter gewonnen, ik ben trots op mijn ploeg, zei trainer Johnny Nota na afloop.
Met 25 punten op zak gaat Irnsum de winterstop in, en dat is lang geleden.
Maar het is verdiend en heel Irnsum gunt trainer Johnny Nota, de leiders Marten Pander en Jan Sikkema, verzorgster Dorien van Steen en het hele eerste elftal deze score.
Nu nog even deze vorm vasthouden, tot na de winterstop!


(FOTO;PIER VAN DER HEIDE, AKKRUM)
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen