Nieuws no image

Gepubliceerd op 19 april 2012 | door Redactie

0

Op zoek naar historisch materiaal over Jirnsum

Van de route en het bijbehorend verhaal willen ze t.z.t. een boekje gaan uitbrengen.

Er bestaat al een website over de historie van ons dorp (www.irnsum.nl), opgezet door Symen Schoustra. Hij heeft zich bereid gevonden om de teksten en de route van de dorpswandeling te verzorgen. De eerste bijeenkomsten hebben al plaats gevonden in de Fermanje bij Alice Jongbloed, die ook haar inbreng heeft toegezegd.

Om meer inzicht te krijgen in de historie van Jirnsum, zijn Bas, Robert en Ronald op zoek naar mensen die historische materialen bezitten. U kunt dit laten zien (en weer mee naar huis nemen) tijdens de fotomiddag die ze organiseren.

Expositie van historische dorpsfoto’s

Datum:  zondag 20 Mei van 13:00 tot 17:00 uur 
Plaats: “de Fermanje”, rijksweg 138 te Jirnsum. 

Er wordt een gezellige inloopmiddag van gemaakt. U kunt komen kijken, zelf materialen meebrengen, herinneringen ophalen of verhalen met ons delen. Als u oude foto’s heeft kunt u die gratis laten scannen.  

Ze zijn ondermeer op zoek naar foto’s van de afgebroken gebouwen in de Wijde Steeg (oude herberg, winkels, huizen, boterwaag). Ook schilderijen, documenten, tekeningen of andere voorwerpen over de historie van Jirnsum kunnen van belang zijn. 

Voor vragen en/of opmerkingen kunt u contact opnemen via de historie@irnsum.nl of bellen met 06-51607082 (Ronald de Haan).
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑