Nieuws no image

Gepubliceerd op 11 maart 2010 | door Redactie

0

Oproep aan alle Jirnsumers

In het zakelijke deel van de vergadering gaf Jan Smittenberg, de huidige penningmeester, aan dat hij best de functie van voorzitter op zich wil nemen. Dat kan echter alleen als er een nieuwe penningmeester aantreedt, want beide functies uitoefenen is niet aan de orde. In de vergadering stelde niemand zich echter beschikbaar. Uiteraard kunnen er onder de lezers van de site wel degelijk de juiste krachten zitten die ervoor voelen de penningen van Jirnsum te beheren. Zij kunnen zich melden bij het bestuur van PBI (secretaris.pbi@gmail.com )

In het informatieve deel van de bijeenkomst stelde huisarts Venema zich voor aan de ruim 50 aanwezigen. Daarnaast was er voorlichting van de Stichting Alde Fryske Tsjerken, verzorgd directeur Gerhard Bakker. Halverwege zijn betoog werd duidelijk dat deze stichting voor de hervormde kerk niks kan doen. De Stichting Alde Fryske Tsjerken is erg actief voor kerken die om watvoor reden dan ook hun functie voor de kerkelijke gemeente verliezen. Voorwaarde daarbij is wel dat dit alleen voor rijksmonumenten geldt. Juist daar zit het knelpunt: de hervormde kerk die in 1877 werd gebouwd, is géén rijksmonument. In dergelijke gevallen raadt de stichting aan om in het dorp zelf een stichting op te richten om het gebouw een bestemming te geven.
De aanwezigen deelden de mening van het kerkbestuur, in de persoon van Sake Weiland, dat voorkomen moet worden dat het gebouw in handen komt van een projectontwikkelaar. Geopperd werd nog om het RK kerkbestuur over te halen om de diensten in de NH kerk te houden en de RK kerk af te breken. Alle overige tips voor een bestemming zijn welkom bij het bestuur van PBI (via secretaris.pbi@gmail.com) , via Sake Weiland of uiteraard in het commentaar-vak onder dit artikel.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen