VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 2 mei 2005 | door Redactie

0

Oranje boven !

Piet de Jong, geassisteerd door Abe Buwalda en leider Jan Sikkema, hadden na het plotselinge vertrek van de trainer, samen met het elftal de handen ineengeslagen; met als resultaat: een ploeg die vecht voor elke meter voetbalgrond en vooral voor elkaar.
Het begon om even voor twee, tegenstander Black Boys. Prima weersomstandigheden, met veel supporters langs de lijn.
In de eerste helft ging de wedstrijd redelijk gelijk op, Irnsum moest even wennen aan de nieuwe omstandigheden, met Wim de Wit en Marcel Terra op het middenveld en Douwe Elzinga en Anne-Bertus v.d. Meulen op de flanken.
Er kwam een kans voor Peter Hottinga op aangeven van Rogier Nugteren, maar Peter had te veel tijd nodig, een kopkans voor Marcel Terra leverde niets op.

In de 13e minuut de eerste kans voor Black Boys: een kopbal op de paal. Irnsum antwoordde met een schot van wel 30 meter van Wim de Wit, zonder de keeper van Black Boys echt te verontrusten.
Dat gebeurde even later wel aan de ander kant: keeper Michel Schippers (terug van een schorsing) redde Irnsum in een duel met twee aanvallers van Black Boys. Na 25 minuten raakte Peter Hottinga geblesseerd, en interim-trainer Piet de Jong stuurde Theo Terra het veld in.

Na een knappe voorzet van de uitstekend spelende Douwe Elzinga, kwam Rogier Nugteren net een teen tekort om te kunnen scoren. Irnsum begon op het einde van de eerste helft duidelijk te drukken en zette de tegenstander vast in het strafschopgebied. Het leverde een kopbal van Rogier Nugteren op, die helaas over ging.
Even later een schot van Wim de Wit, da het wordt wat eentonig, net over ging. Marcel terra schoot, na aangeven van Anne-Bertus v.d. Meulen voorlangs. En terwijl de thee al ingeschonken was, moest Michel Schippers handelend optreden bij een knap schot van Black Boys.

Na rust ging Irnsum door met het vastzetten van de tegenstander, en dat leverde eindelijk loon naar werken op: een voorzet van Douwe Elzinga, een duel om de bal van Rogier Nugteren met de keeper van Black Boys, de bal blijft even liggen en met een fraaie lob scoort Theo Terra 1-0.
Een vrije trap van Irnsum gaat net naast, ook een schot van Rogier Nugteren vliegt voorlangs.
In de 15e minuut van de tweede helft moet Douwe Elzinga zich geblesseerd laten vervangen door Dirk Kooistra.
Even later is het weer raak: Marcel Terra stift de bal over de keeper en Rogier Nugteren kopt 2-0 binnen.
Hij krijgt geel vanwege het enthousiast uittrekken en zwaaien met zijn oranje shirt. Keeper Michel Schippers maakt vervolgens hands door de bal bij het uittrappen buiten de zestien meter te stuiteren. De vrij trap van Black Boys, genomen door Erwin de Jong slaat als een raket in de kruising: 2-1.
Vijf minuten later eenzelfde situatie met wederom Erwin de Jong achter de bal, ditmaal kiest hij niet voor een geplaatst schot maar voor hard schot gestuit door de muur.

Enige minuten lijkt het een afgeslagen schot van Irnsum, maar Fokko Kooistra weet met een snoekduik á la Bep Bakhuis, de bal vallend in te koppen: 3-1.
Irnsum is nu helemaal los, Theo Terra wordt binnen het strafschopgebied hard onderuit geschoffeld door Erwin de Jong, het leverde Erwin een rode kaart op (2x geel) en Irnsum een penalty die zeer beheerst door Bernard Dijkstra werd benut: 4-1.
En als slagroom op de taart werd het kort voor tijd nog 5-1, met misschien wel het mooiste doelpunt; een lange bal van achteruit bereikt Theo Terra die doorkopt naar Marcel Terra en die op zijn beurt onberispelijk keihard inschiet: 5-1.

Een bewogen week in Irnsum werd besloten met voor Irnsum een verlate koninginnedag: ORANJE BOVEN!
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen