Plaatselijk Belang no image

Gepubliceerd op 30 november 2004 | door Redactie

0

Ouderen worden geïnterviewd over item ‘vereenzaming’

De Stichting heeft inmiddels bij alle ouderen in Dekemahiem een uitnodiging in de bus gegooid. De ouderen kunnen vrijblijvend meedoend aan het onderzoek. De Stichting wil graag weten wat er zoal leeft onder de ouderen. Voelen ze zich veilig? Zijn er voldoende sociale voorzieningen? Zijn ze überhaupt tevreden over hun welzijn?

De heer Engelsma van de gemeente Boarnsterhim wist te vertellen dat dit voortvloeit uit het Gezondheidsbeleid wat vorig jaar door de raad is vastgesteld. Vanuit professionele hoek (huisartsen, fysiotherapeuten en de thuiszorg) is vastgesteld dat er problemen inzake vereenzaming zijn onder de ouderen. De gemeente wil hier in de toekomst preventief mee omgaan. Daarvoor is het nodig dat er eerst een intensief en structureel onderzoek komt onder de bewuste bevolkingsgroep.

De keuze om de ouderen in Dekemahiem te benaderen is overigens een willekeurige. Het heeft volgende de heer Engelsma dus geen enkele link met de dorpsvisie. Hierin staat o.a. dat Dekemahiem niet maar aan de eisen van deze tijd voldoet en dat daarom de laatste jaren veel ouderen noodgedwongen uit Jirnsum zijn vertrokken. Plaatselijk Belang is met de dorpsvisie als ‘beleidsstuk’ al bezig om te zorgen dat ouderen in de nabije toekomst onder goed geconditioneerde leefomstandigheden in Jirnsum kunnen blijven wonen.

Dekemahiem
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen