Festiviteiten Kommisje

Gepubliceerd op 16 augustus 2002 | door Redactie

0

Paarden sprinten in Douwemastrjitte

Donderdag stond in het teken van de paardenrace. Overdag werd het parcours in orde gebracht. Maar liefst 20m3 zand moest over het 400 meter lange parcours worden verdeeld. Daarnaast stond over het gehele traject een geluidsinstallatie en dranghekken. Dat laatste uiteraard om ongelukken te voorkomen.


Nadat de kinderen de ballonnen hadden opgelaten kon het sprinten beginnen. Er waren 16 sprinters die deelnamen. Men reed steeds twee maal tegen dezelfde opponent. In de eerste ronde moest men over 300 meter uitmaken wie in de winnaar- of verliezerronde terecht zou komen. Daarna zou de competitie zich op basis van het bekende knock-out systeem voortzetten.


De resultaten van alle wedstrijden worden door het bestuur van de vereniging opgeteld en uiteindelijk wordt bekend wie als winnaar uit de bus komt. Deze winnaar krijgt op de slotavond de ‘Gouden Helm’ overhandigd en mag deze het gehele seizoen daarop dragen. De Gouden Helm prijkt dit jaar om het hoofd van sulky Piet Petersen.

De race over 300 meter in Jirnsum werd uiteindelijk gewonnen door Arent Mansfeld uit Vledder met het paard Marciano. Hij versloeg in de finale Henk Coenrades met Inca H. In de verliezerronde was Gouden Helm-drager Piet Peterse met Henriot de sterkste. Het aanwezige publiek heeft tot halftien kunnen genieten van een mooie wedstrijd, waar naast de hoge snelheid van de paarden ook de drive en winnaarmentaliteit van de berijders opviel.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen