Nieuws no image

Gepubliceerd op 11 juli 2007 | door Redactie

0

‘Pand Palma’ officieel monument

Nadat Gerlof Palma verhuisde kwam het pand leeg te staan. Tenslotte is het aangekocht door de Hein Buismanstichting die het belang van het behoud van dit mooie gebouw inzagen. 
In de afgelopen twee jaren werd het huis compleet uitelkaar gehaald en weer opgebouwd met het oorspronkelijke materiaal. Daarbij werd het wel bewoonbaar gemaakt volgens de huidige normen.

Inmiddels wordt Rijksweg 89 bewoond door de familie Bunt, die er met veel plezier intrek hebben genomen. Achter huis werd een stuk aangebouwd en een fijn terras aan het water ingericht.

Op 6 juni jl. is een commissie van de Hein Buismanstichting en monumentenzorg uitgenodigd het pand van buiten en binnen te inspecteren, onder het genot van een hapje en een drankje, en werd het tot een officieel monument verklaard. Het hierbij behorende schildje zal een dezer dagen worden bevestigd door de aannemer.

../images/nieuws/1-map2007/pandpalma1.jpg

../images/nieuws/1-map2007/pandpalma2.jpg

../images/nieuws/1-map2007/pandpalma3.jpg

N.B.: meer informatie over de restauratie van Rijksweg 89 kunt u vinden bij http://www.heinbuismanstichting.nl, in het menu ‘zoeken’ tikt u dan Jirnsum in.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen