Nieuws no image

Gepubliceerd op 10 mei 2006 | door Redactie

0

Parkeerperikelen Rijksweg

Vooral fietsers die onwetend van de Akkrumer kant het dorp infietsen, schrikken nog wel eens van de onoverzichtelijke situatie aan de Rijksweg. Door de geparkeerde auto’s is niet te overzien of er nog verkeer van de andere kant aankomt. En mocht dat zo zijn, dan is er niet altijd een plek waar je kunt invoegen, hetgeen gevaarlijke situaties met zich meebrengt. 
De [nieuwe] borden waarop een parkeerverbod staat aangekondigd, worden door de bewoners genegeerd. Of een en ander nog tot maatregelen als parkeerboetes zal leiden is niet duidelijk.

Plaatselijk Belang kaartte in de Dorpsvisie (januari 2004) al aan dat de parkeersituatie prioriteit moet hebben. De werkgroep Oost, waar de bewoners van dit stuk Rijksweg zich in verenigden, heeft voorgenomen om dit punt te agenderen en met een advies te komen. Ook bij de onlangs gehouden Dorpsschouw werden de parkeerperikelen aangekaart: de problematiek is dus bekend.
Toch zal er een parkeermogelijkheid gecreëerd moeten worden; niet alle auto’s kunnen in de Wijde Steech of tegenover het dorpshuis geparkeerd worden. 
Eén voordeel heeft het wel, de auto’s zo: het is een natuurlijke verkeersremmer!

../images/nieuws/1emap/parkeerbord.jpg

../images/nieuws/1emap/parkeerbord2.jpg

Naschrift:
Onderstaand is een reactie van de dorpencoordinator Nelly Otten over de parkeerborden aan de Rijksweg:
"Het parkeerverbod aan de Rijksweg is bestaand en dus geen nieuw beleid of oplossing. De politie heeft aangegeven dat ze niet kan handhaven omdat de borden ontbreken daarom zijn de borden (opnieuw) geplaatst conform het ”oude” bestaande verkeersbesluit."
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen