Nieuws no image

Gepubliceerd op 21 oktober 2004 | door Redactie

0

Pilot in Jirnsum met inzamelen oud-papier

Grootste verandering is het feit dat alle huishoudens een nieuwe container krijgen. Naast de GFT-bak en de Huisvuilcontainer krijgen we straks nog een container te zien in het straatbeeld. In deze container moet de burger het oud-papier aanbieden aan de gemeente.

Net als nu het geval is zal het papier eens in de vier weken worden opgehaald door een inzamelingswagen. Achter de wagen lopen dan geen gemeenteambtenaren, maar vrijwilligers die geleverd worden door de scholen. Via een verdeelsleutel krijgen de beide scholen een bijdrage.

Ook het inzamelen van glas gaat straks anders. Per 1 januari a.s. stop het huis-aan-huis inzamelen van glas. Het glas kan dan uitsluitend worden gedumpt in een nog te plaatsen ondergrondse container op de Wiide Steech.

Het mes snijdt wat de gemeente betreft aan twee kanten. De gemeente bezuinigd zo aanmerkelijk op het ophalen van papier en glas (minder personeel) en de beide basisscholen hebben minder organisatorische problemen (vrijwilligers). De inwoners worden binnenkort door de gemeente uitvoerig ingelicht over de op handen zijnde wijzigingen.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen