Plaatselijk Belang no image

Gepubliceerd op 31 oktober 2002 | door Redactie

0

Plaatselijk Belang is ambtenarij zat

In het voorjaar heeft de gemeente zich opgelegd om met concrete verbetervoorstellen op bestuurlijk en organisatorisch niveau te komen. E.e.a. blijkt uit het concept-raadsprogramma voor de periode 2002-2006, genaamd ‘De wind in de zeilen’. “Communiceren, goed communiceren is een gezamenlijke verantwoordelijkheid”, reageert burgemeester Ype Dijkstra op dit programma. Transparante afspraken over deze communicatie leiden volgens de burgervader “ontegenzeggelijk tot imagoverbetering”.

Destijds hadden we in Jirnsum al iets van ‘eerst zien dan geloven’. Niet bij voorbaat een negatieve insteek, maar gebaseerd op de ervaringen van (daardoor) opgestapte en de nog zittende bestuursleden van Plaatselijk Belang. Nou, Plaatselijk Belang heeft tot de dag van vandaag nog weinig vernomen van dit vooruitstrevend plan. Sterker nog, ze ondervinden nog steeds veel hinder van de interne miscommunicatie op het gemeentehuis. Soms heerst bij het bestuur het gevoel dat men niet series genomen wordt. Dit vertalen ze uit het feit dat er soms helemaal niet gereageerd wordt op vragen en dat er geen verslagen worden ontvangen van overlegsituaties.

Daarom heeft Plaatselijk Belang Irnsum een beroep gedaan op de politiek. Onlangs is er overleg geweest met de PvdA-fractie en afgevaardigden van de FNP. Deze waren op z’n zachtst gezegd ‘geschrokken’ en ‘zeer verwondert’ over de onthullingen van het Jirnsumer dorpsbestuur. Ze hebben toegezegd hier werk van te maken en het bestuur bij te staan zodra er zich weer een dergelijke situatie voordoet. Ook de fractie van het CDA zal binnenkort met het bestuur om de tafel.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen