Nieuws no image

Gepubliceerd op 6 november 2009 | door Redactie

0

POLITIEBERICHT: GEEN GRAP!

Blijkbaar bestaat er nu een nieuwe manier om een auto te stelen. We worden meer en meer met volgende soort klacht geconfronteerd en wensen iedereen hierop attent te maken.

Het werkt als volgt: u begeeft zich naar de parking waar uw auto zich bevindt, opent de deur met de sleutel en stapt in. U sluit de deuren, steekt de contactsleutel in het slot en trapt de koppeling in om achteruit te gaan rijden.
U kijkt in uw achteruitkijkspiegel en merkt dan plots dat er een blad papier op uw achterruit kleeft. U ontkoppelt de wagen, opent de deuren en stapt uit om dit papier, dat uw zicht belemmert, te verwijderen.
Wanneer u zich achter de wagen bevindt, duiken plots de dieven op, die in uw wagen stappen en ermee wegrijden! Uw auto is immers startklaar.

De meeste mensen laten ook hun boord- en identiteitsdocumenten of handtas in de auto liggen. En als het mis gaat, zullen ze u nog overrijden ook! Graag waarschuwen we u dat deze list steeds vaker door het hele land gebruikt wordt.

Mocht u dit overkomen, sluit de deuren af en vertrek dan gewoon. Verwijder het papier later op een veilige plek. Geef deze informatie door aan familie en vrienden en vooral aan de dames, aangezien een handtas meestal alle identificatiepapieren bevat. De dieven zijn dan ook in het bezit van sleutels en adressen!

Met vriendelijke groet,
Politie Rotterdam Rijnmond
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen