Nieuws Margriet Tibben klein

Gepubliceerd op 15 maart 2014 | door Redactie

0

Praktijk Klassieke Homeopathie te Jirnsum geopend

Klassieke homeopathie in Jirnsum, dat roept vraagtekens op en die zet Margriet Tibben om in uitroeptekens. Margriet is namelijk degene die een zes jaar lange studie aan de Academie voor Klassieke Homeopathie in Zwolle, in november vorig jaar, heeft afgerond.

Margriet is afkomstig uit Drenthe. Voor een opleiding koos zij voor Leeuwarden, waar ze Bastiaan leerde kennen. Een Noord-Hollander. Oók in Leeuwarden voor studiedoeleinden. Een Drent en een Hollander streken in 2009 neer in Jirnsum en samen hebben ze inmiddels drie kinderen.

Na de geboorte van hun oudste kind kwam Margriet in aanraking met homeopathie. Net als velen geloofde zij niet in de druppeltjes. Dat kón niet werken, waren haar gedachten. Maar het werkte écht. De werking intrigeerde haar en inspireerde haar om de zes jaar lange studie te volgen om het vak zelf uit te oefenen. Homeopathie heeft dan ook niets met ‘erin geloven’ te maken. ‘Geloof er niet in, maar ervaar zelf wat de impact van de behandeling op je oorspronkelijke klachten is’. Met de nadruk op ‘oorspronkelijk’.

Want dat is het uitgangspunt van homeopathie. Samen met de patiënt op zoek naar de grondslag van de acute of chronische klachten. Dit is soms een lang en ingewikkeld traject, waarbij specifiek per persoon de balans wordt opgemaakt tussen fysieke en emotionele klachten. Er wordt dus gekeken naar de totaliteit van de symptomen.

En dat allemaal aan de Fonterbourren 17. Nog voordat Margriet afgestudeerd was, wist men haar al te vinden en sinds de opening van haar eigen praktijk, komen de mensen uit alle hoeken van Noord Nederland om samen met Margriet een stap te zetten op weg naar een goede gezondheid. Margriet nodigt je dan ook uit om kennis te maken met een nieuwe manier van naar jouw klachten kijken, aan de slag te gaan en te ervaren wat homeopathie ook voor jou kan betekenen.

Bij velen zullen de vraagtekens blijven bestaan, waarschijnlijk gevoed door onwetendheid. Ik heb zelf een half uur met Margriet gesproken en, eerlijk is eerlijk, de vraagtekens zijn er bij mij ook nog steeds, maar door de talloze praktijk voorbeelden die Margriet één voor één opsomde, moet ik mijn mening toch bijstellen. Voor heel veel mensen werkt het gewoon! Net zoals de gipsmeester een arm in het gips zet, zo neemt een homeopaat chronische en acute klachten weg. Bij jong en oud en het hoeft niet een ‘laatste redmiddel’ te zijn, zoals velen denken..

Margriet Tibben
Fonterbuorren 17
9011 XK Jirnsum
Telnr: 0627032387
E-mail: margriettibben@gmail.com
www.margriettibben.nl

**De praktijk is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging Klassiek Homeopaten (NVKH). Om daarbij aangesloten te zijn moet de klassiek homeopaat een gedegen 6 jarige beroepsopleiding hebben gevolgd. Door de NVKH wordt de kwaliteit van behandeling gegarandeerd en wordt de behandeling veelal ten dele vergoed door de zorgverzekeraars in Nederland.**

door: Siep Hylkema
Margriet Tibben klein
margriet
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen