Nieuws no image

Gepubliceerd op 10 januari 2003 | door Redactie

0

Prijsstijgingen in Jirnsumer Horeca

“Er zijn diverse horecaondernemingen geweest die de prijzen buitensporig hoog hebben opgedreven. De goeden moeten het wat dit betreft met de kwaden ontgelden. We zijn door diverse ‘collega’s een beetje bedonderd”, is de niets aan toeval overlatende mening van zowel Frans Kingma van De 2 Gemeenten als Jan Bleeker van De Fantast. Het bezoek aan de horeca-instellingen is landelijk teruggelopen. Deze tred is overigens niet zo zeer op Jirnsum van toepassing. Frans Kingma heeft tijdens de zomer van 2002 wel minder fietstoeristen zien afstappen om iets te consumeren. “Je zag dat ze eten en drinken in de fietstassen hadden”, aldus Kingma. Maar net als in De Fantast zijn de vaste klanten met dezelfde intensiteit blijven komen.

Wel zijn er per 1 januari van dit jaar de prijzen wederom verhoogd. Hier zijn volgens de ‘eigenaren’ verschillende redenen voor. Roel Elzinga, penningmeester van Stichting Dorpshuis It Kattehûs geeft als redenen ‘inflatie’ en ‘gemakkelijker rekenen’ aan. Bier en fris zijn hier met 0,10 cent verhoogd en kosten nu resp. € 1,25 en € 1,00. Voor koffie moet € 0,75 worden neergelegd. Elzinga wilde nog wel even toevoegen dat de huurprijzen niet verhoogd zijn.

En dan is een recente accijnsverhoging van achttien procent op sterke drank een reden tot aanpassing van de prijzen. In De Fantast betaal je nu 0,20 cent meer voor een borrel. Kingma houdt het hier bij 0,10 cent. De overige prijzen in het dorpscafé zijn – behoudens de koffie – allemaal met 0,10 cent verhoogd. Jan Bleeker: “Dat het bier duurder is geworden heeft ook te maken met de hogere inkoopsprijs die Heineken Brouwerijen binnenkort gaat doorvoeren”. Van dit laatste is Frans Kingma gisteren pas op de hoogte gebracht. Kingma: “Ik moet er nog even over nadenken of het bier ook iets duurder moet.”
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen