Nieuws no image

Gepubliceerd op 3 oktober 2011 | door Redactie

0

Prijswinnaars fotowedstrijd 2011

De publiekjury koos:

nummer 1, ‘Hessel in de Gorges van de Ardeche bij Vallon Pont d’Arc.’ Een enorme eindspurt maakte deze foto en uiteindelijk koos 33,13% voor deze foto.
nummer 2, ‘Suze Lotte de Jonge is voor De Fantast op promotietour gegaan in Porlezza (Italië) aan het Meer van Lugano’, 27,86%
nummer 3, ‘Auke ziet het in de Sint Pieter in Rome iets anders dan de meeste bezoekers’, 16,72%

JOL3

Ook dit jaar vroegen we een vakjury om de foto’s te beoordelen. Zijn oordeel:

“Het aantal ingeleverde foto’s valt mij tegen, want zeg nou eerlijk: wat is zestien foto’s op alle inwoners van Jirnsum?! Ik vind het goed dat er een verplichting bij deze wedstrijd is ingesteld dat er een Jirnsumer inwoner op de foto moet staan.
Ik kijk overigens alleen naar het onderwerp van het plaatje en een klein beetje naar de fototechniek. Daar kan altijd nog aan gesleuteld worden. Allereerst moet ik zeggen dat de kwaliteit van de foto’s HOOG ligt. Desondanks wint voor mij een foto die juist onscherp is. Was deze scherp geweest dan was hij ruim bovenaan beland. Niets ten onrechte van de andere ingeleverde foto’s:

nr. 1 – ondanks de onscherpte – foto 10: Auke ziet het in de Sint Pieter in Rome iets anders dan de meeste bezoekers. Auke is ten opzichte van de rest in deze ruimte geïntereseerd in iets heel anders. Het is heel duidelijk weergegeven waar het om draait.
nr. 2 : foto 13: ‘Hessel in de Gorges van de Ardeche bij Vallon Pont d’Arc’. Een goeie foto wat betreft onderwerp tot omgeving, het jongetje met duikbril tussen de rotsen.
nr. 3 én nr. 4, een gedeelde plaats voor foto’s 12 en 15. Dit zijn beide leuke en grappige foto’s! Foto 12: Foeke Schaap houdt de zomer liefst héél lang vast op Terschelling. Dat Foeke Schaap de zon probeert vast houden is een stukje leuke techniek.  Foto 15: Suze Lotte de Jonge op promotietoer voor De Fantast  in Porlezza (Italië) aan het Meer van Lugano. Zo’n klein meisje met een heeeel groot strand voor zich (bijna) helemaal alleen.”

Dankjewel Pier van der Heide, fotograaf van ‘De MidFrieslander’.

De prijswinnende fotografen ontvangen een dezer dagen een attentie.

 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen