Nieuws no image

Gepubliceerd op 13 maart 2005 | door Redactie

0

Prima prestatie jonge Jirnsumer op ‘vakkanjer’ wedstrijd

We hebben het hier over Jirnsumer Siebren Tuttel, leerling Elektrotechniek aan de S.B.O. te Heerenveen. Siebren deed dus mee aan de landelijke junior-vakkanjer wedstrijden. Deze wedstrijden zijn bedoeld voor leerlingen van het derde en vierde leerjaar VMBO. De regionale voorronde was in Hoogezand. Er deden 80 vmbo-scholen aan mee met ruim 230 leerlingen. Daar haalde Siebren zoals gezegd de eerste prijs.

Behalve de richting Elektrotechniek waren er ook deelnemers voor de vakgebieden metaaltechniek, lassen MIG/MAG, lassen BMBE en cad-tekenen. Na zijn behaalde prestatie in Hoogeveen mocht Siebren zich opmaken voor de grote finale in Ahoy te Rotterdam. Deze werden georganiseerd op 3, 4 en 5 maart jl.

In de richting elektrotechniek waren in totaal negen deelnemers. De opdracht was het aanleggen van een plintgootsysteem voor de aansluiting van een aantal televisies, een dvd en een videorecorder. Siebren behoorde volgens de vakjury tot de prijswinnaars en ging met de 3e prijs naar huis. Een prima prestatie dus voor deze jonge Jirnsumer.

Meer info? www.jrvakkanjers.nl


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen