Nieuws

Gepubliceerd op 19 november 2017 | door Redactie

0

Projectkoar MeiMeKoar Jirnsum debuteert met kerstconcert

Sinds augustus 2016 klinken er iedere maandagavond welluidende zangtonen uit het Kattehûs in Jirnsum. Ze zijn afkomstig van MeiMeKoar, een gemengd projectkoor dat zich in 2018 in het kader van LK2018 èn van het honderdjarig bestaan van Plaatselijk Belang uitbundig wil presenteren tijdens de grote reünie Jirn-Summertime.

Het koor werd opgericht op initiatief van Grietje de Vries. Zij vond in de talrijke activiteiten rond LK2018 aanleiding om te proberen ook iets voor Jirnsum te gaan organiseren. Ze begon te buurten en te netwerken en dat leverde uiteindelijk genoeg enthousiaste kandidaat-leden op voor een koor. En dus konden de plannen verder worden uitgewerkt.

Een van de eerste vragen was: waar vind je een geschikte dirigent. Een broer van Abe Buwalda zingt bij mannenkoor de Jan de Roas Sjongers in Nieuwehorne. Dat wordt al jarenlang geleid door Sitta Bosman, begenadigd koordirigente en pianiste uit Bontebok. Zij werd benaderd en bereid gevonden om in Jirnsum van start te gaan met het projectkoor.

In het Kattehûs werd een geschikte oefenruimte gevonden. Nu moest er nog een piano komen, want Sitta zonder piano is bij een koor moeilijk voor te stellen. Gelukkig was daar Hinke Mulder, die het gewenste instrument aan het koor doneerde. Zo konden in augustus de repetities beginnen. Iedere maandagavond staan nu meer dan dertig mannen en vrouwen onder aanvoering van Sitta Bosman uit volle borst te zingen.

Inmiddels is ook een eerste openbare optreden gepland. Op vrijdag 22 december geeft MeiMeKoar een kerstconcert in de voormalige RK-kerk van Jirnsum, samen met de mannen van de Jan de Roas Sjongers.
Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen