VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 28 mei 2007 | door Redactie

0

Promotie naar de derde klas in woord en beeld.

Tijnje. Op het gastvrije sportpark De Kampen van de v.v. Tijnje heeft de v.v. Irnsum voor het eerst promotie naar de 3e klasse KNVB behaald.
Met een duidelijke 2-0 overwinning op UDIROS werd in een spannende, maar zeer sportieve wedstrijd het 75 jarig jubileumjaar van een extra feestelijk tintje voorzien.  
De blijdschap na afloop van de wedstrijd was dan ook groot, zowel bij trainer Dick Schambach, spelers, leiders, bestuur en de meer dan honderd meegereisde supporters.
 
Het veld op het sportpark van de v.v. Tijnje lag er prachtig bij. De avond ervoor was de grasmat door 2 vrijwilligers met zitmaaiers nog extra gemaaid.
Een tent langs het veld had koffie en heerlijke snacks voor de ruim 700 toeschouwers.
Het bekende oranje Bengaalse vuurwerk begeleidde de opkomst van beide elftallen.
Toen de rook was opgetrokken, gaf scheidsrechter R. Haas uit de stad Groningen, bijgestaan door zijn assistenten de Graaf en Simonoki, om even 1400 uur, het beginsignaal.
De eerste minuten waren voor beide partijen erg aftastend. Irnsum leek de zenuwen als eerste
de baas te zijn en dat resulteerde in wat mogelijkheden voor het doel van UDIROS.
Na 10 minuten krulde Marcel Brakels uit een vrij schop, de bal net niet voldoende om keeper
Jelmer Cnossen te verontrusten. Een paar minuten later deponeerde de opkomende Martin Hiemstra de bal, na een voorzet van rechts, net over de lat.
Na een kwartier namen de mannen van trainer Willem Schokker bezit van het middenveld en kwamen er kansen. Na een vermeent buitenspel schoot een van de aanvallers
de bal in het zijnet, naast keeper Johan de Jong. Zo kwam er steeds meer druk op het doel van Irnsum. Gelukkig voor de Irnsumers bleek het vizier van de aanvallers van UDIROS niet op scherp te staan en kon de verdediging van Irnsum stand houden.
Na een half uur spelen ebde het offensief van de mannen uit Oude- en Nieuwehorne wat weg en kregen de spitsen van Irnsum wat meer bespeelbare ballen. Een schot van Rogier Nugteren werd gesmoord en een vrije trap van de solide spelende Benny van Dijk ging net naast.
Spits Theo Terra kopte, na een uitstekende voorzet, de bal via de vingertoppen van keeper
Jelmer Cnossen net over. Uit de hierna volgende corner, genomen door Martin Hiemstra,
belandde de bal, ineens in het doel van UDIROS: 1-0 voor Irnsum.
UDIROS was duidelijk aangeslagen en Irnsum profiteerde hiervan. De druk op het doel van Jelmer Cnossen nam toe, en het was de paal, die een uitstekend doorgaande Theo Terra, zijn doelpunt ontnam. Irnsum bleef aandringen, maar er ontstonden geen grote kansen meer voor de thee.
Die grote kans kwam er wel, maar dan voor UDIROS, nadat keeper Johan de Jong zijn enige fout van de wedstrijd maakte, hij liet een simpele vangbal door zijn handen glippen en bezorgde de Irnsumer aanhang een halve hartverzakking. Op miraculeuze wijze belandde de bal via de lat weer in de handen van Johan. Eigenlijk was dat het breekpunt in deze wedstrijd.
De mannen van UDIROS lieten de koppen wat zakken en Irnsum werd steeds gevaarlijker voorin. Eerst was het Dick Hellinga met een schot, dat via de lat achter het doel belandde. Vervolgens kwam Marcel Brakels net een teen te kort om de bal in het doel te schuiven.
Een doorgeschoten bal in de verdediging van UDIROS werd door Theo Terra op waarde geschat, en zijn droge uithaal besliste de eindstand: 2-0.
De laatste 10 minuten leken voor de supporters van Irnsum, de trainer en leiders, de radioverslaggever Jappie Hallema en het bestuur wel uren te duren. Invallers Goos Keulen, Wim de Wit en Alex Dijkstra mochten nog even van deze wedstrijd genieten, maar keurig op tijd floot scheidsrechter Haas voor het einde.Vuurwerk, bloemen en vreugdetranen, de promotie naar de 3e klasse werd met veel emotie gevierd. En dat mag ook na vijfenzeventig jaar!

Er was gratis bier van mede promovendus GAVC in de kleedkamer en de meegereisde supporters van Irnsum vierde in de kantine van Tijnje al een feestje.
De instuif in de kantine van de v.v. Irnsum werd een echt feest. Muziek, hapjes, bier en een toespraak van de voorzitter en trainer Dick Schambach, die de hele eerste selectie in het zonnetje zette. Het was nog lang erg onrustig in dat mooie dorp aan de Boarne.
Een betere voorbereiding op de jubileumweek van 4 t/m 10 juni was niet mogelijk.
Dat zit wel snor.            

   

 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen