Nieuws no image

Gepubliceerd op 10 mei 2012 | door Redactie

0

“Trap ALS de wereld uit” editie 2012

De locatie is net als voorgaande jaren bij Café De Fantast. Op deze dag probeert men zoveel mogelijk aandacht voor de ziekte ALS te krijgen, en daarnaast ook geld in te zamelen ten gunste van de ziekte ALS. Het grootste gedeelte van de opbrengst gaat o.a. gebruikt worden voor meer onderzoek naar de oorzaak van ALS. Dit deel van de opbrengst wordt gedoneerd aan de “Stichting ALS Nederland”. Het andere gedeelte wordt gedoneerd aan de “Stichting ALS op de weg”. Zij hebben als doel om hulpmiddelen in bruikleen te verstrekken aan ALS-patiënten die buiten de reguliere vergoedingen vallen zodat zij nog zo lang mogelijk optimaal kunnen functioneren in de maatschappij. Denk hierbij aan rolstoelauto’s, I-pads en sta-op-stoelen.

Globaal programma:

  • 12.00 uur: Start fietstocht 100km en wandeltocht 20km
  • 13.30 uur: Start fietstocht 25 & 50km en wandeltocht 6km
  • 15.30 uur: Start muzikale acts en diverse spelletjes
  • 18.00 uur: Start veiling
  • 21.00 uur: Bekendmaking opbrengst 2012
  • +/- 24.00 uur: Einde evenement

De muzikale acts van dit jaar zijn o.a. JELLE B, JANICE, DÛBELDYK en ZANGER HENDRIK.

Andere activiteiten en spellen zijn o.a. : Een kinder draaimolen, muurkaatsen, groot vier-op-een-rij spel, grabbelton, sjoelen, worsten verkoop, de lucht in met een grote hijskraan.

In week 21 komen we in Jirnsum en enkele omliggende dorpen langs de deuren met loten. De trekking van deze verloting is op 30 juni in Jirnsum en wordt natuurlijk ook geplaatst op de website.

Andere acties in Friesland zijn o.a.:

  • W.V. Workum fietst op 1e pinksterdag 27 mei 2 maal de 11-stedentocht. De opbrengst van deze tocht gaat naar de Stichting ALS Nederland en het Foppe Fonds (zie ook www.wvworkum.nl)
  • Zaterdag 16 juni vindt de Slachtemarathon plaats. Er zijn diverse deelnemers die tijdens deze tocht aandacht vragen en geld ophalen voor de Stichting ALS. Op www.alsvrienden.nl kunt u enkele initiatieven vinden
  • De afsluitdijk staat op 30 juni ook in het teken van ALS. Een groep van zo’n 50 wandelaars gaat op zaterdag 30 juni de afsluitdijk overwandelen van Den Oever naar Zürich. Wij hopen deze groep zo rond 16.30 uur weer in Jirnsum te verwelkomen, zij zullen dan ook het opgehaalde geldbedrag presenteren. Hun actie is ook op www.alsvrienden.nl terug te vinden
  • Op zaterdag 8 september wordt de eerste ALS-zeilpraamtocht georganiseerd

Opgave hiervoor kan tot 15 juli via info@alsfriesland.nl.

De Vrijwilligergroep ALSFriesland hoopt u te verwelkomen op 30 juni in Jirnsum, of anders misschien op een van de andere evenementen.

Voor meer informatie kijkt u op www.alsfriesland.nl
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑