Nieuws no image

Gepubliceerd op 13 mei 2002 | door Redactie

0

Raerderhimrûters vieren jubileum in Jirnsum.

De tocht begon om 13:30 in Sijbrandaburen. Via Tersoal en Poppenwier belandden de Raerderhimrûters in Jirnsum. Een fraaie colonne liet door het hoefgeluid vrolijk van zich horen. De groep, bestaande uit zo’n 35 pony’s en paarden, maakte zich eerst op voor een parade. De inspectie werd afgenomen door de scheidende en nieuwbakken voorzitter van de vereniging. Ook kreeg men assistentie van een afgevaardigde van Plaatselijk Belang Irnsum.

Hierna was het tijd voor een dressuurdemonstratie. Van de ca. 100 leden was Welmoed Melein – uitkomende in de M-klasse – uitverkoren om dit aan de grote groep belangstellenden te laten zien. Welmoed liet haar paard stappen, draven en galopperen. “Dit is gymnastiek op het paard”, aldus commentator Bertus Kluwers, tevens eigenaar van de binnenbak te Raerd alwaar de ruiters tijdens de wintermaanden oefenen en wedstrijden rijden.

Tot slot toonden Angela Roorda met ‘Wendy’ en Yke Hokwerda met ‘Joep’ enkele sprongen aan het publiek. Een parcours met drie hindernissen was opgesteld. De hindernissen werden naarmate de oefening vorderde lastiger gemaakt. Hiermee werd rekening gehouden met de hoogte van het paard.

Als beloning voor de mooie show kregen alle ruiters en hun pony/paard een lekkernij. Vervolgens zette het bestuur, gezeteld in twee mooie koetsen, de gehele colonne weer in het gareel en zette men koers richting Raerd.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen