Nieuws no image

Gepubliceerd op 5 april 2005 | door Redactie

0

Reactie ingezonden stuk eierzoeken

Ik citeer: “dat de regering tijdens broedseizoen het broedgebied van de kieviten als beschermd gebied moet uitroepen en iedereen die in die periode maar 1 voet op dat gebied zet, overtreders zijn en als zodanig bestraft moeten worden… traditie of niet, hobby of niet… ” Laat dat broedgebied nou net in het boerenweiland zijn. Er zijn ook mensen, genaamd boeren die geld moet verdienen door hun koeien te laten grazen etc. Een verbod op toetreding van het land is dan ook geen optie.

Ik citeer: “hebben de friezen wel een leven…” Friezen hebben juist een heel mooi leven, vandaar dat veel Westerlingen naar Friesland trekken om ook zo’n mooi leven te hebben.

Ik citeer: ” het zijn bevruchte eieren met kuikens erin…” Bevruchte eieren liggen ook in een kippenhok, of bent u iemand die eieren eet van een legbatterij, nee dat is geen dierenmishandeling. Oh ja en kuikens erin. U heeft goed opgelet met biologieles. Een kievit broedt 23 dagen. Tegen de tijd dat hij gaat broeden zitten er nog geen kuikens in het ei. Ik heb in ieder geval nog nooit een in mijn pan gehad.

Ik citeer: “wat te denken van het verstoren van het broeden van deze vogels?” Ik denk dat in het westen meer vogels ooit verstoord zijn in hun broedperiode. Door aanleg van wegen, steden zijn er talloze broedzones van vele vogels verdwenen. Let wel, kievitten broeden pas als de eerste leg (meestal vier eieren mits niks kwijt geraakt door predatie) gelegd zijn. Dit duurt meestal een 8 dagen.

Kom alstublieft met betere plannen aan, waarbij iedereen tevreden is en plannen die goed onderbouwd zijn met feiten en geen meningen. Alles is in de ogen van bepaalde mensen achterhaald en niet van deze tijd. Daarom is muziek uit de jaren zeventig en kleding uit die jaren nu plotseling weer in. Laat ons gewoon deze traditie houden in combinatie met nazorg dan komt het wel goed met de weidevogelstand in Friesland. Ga eens vragen bij een boer bij u uit de buurt wat er daar aan bescherming/nazorg gebeurt. Vrijwel niks. Val dan ook geen mensen aan die juist heel veel tijd spenderen aan dit probleem. Let wel: heel veel tijd.

Met vriendelijke groet, S.P.Visser, Jirnsum
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen