Nieuws no image

Gepubliceerd op 18 maart 2002 | door Redactie

0

Reactie Nozema op sprong X-Treme Skydiver

Verder is er vooraf geen enkel overleg geweest. Nozema zou nooit toestemming geven voor een dergelijke actie om verschillende redenen:
bovenin de mast is de veldsterkte zo hoog (zeer grote hoeveelheid energie) dat deze ernstige schade aan de gezondheid kan veroorzaken. Het personeel van Nozema klimt nooit in de antennes als deze aan staan. Bovenop de antennes gaan zitten, zoals deze parachutist deed, is dus erg gevaarlijk. Verder is het klimmen zonder beveiliging levensgevaarlijk. Van de toren springen overigens ook: de antennes hebben veel uitstekende delen, waar een springer achter kan blijven haken. Ook is er het risico dat bij het beklimmen van een zendmast antennes beschadigd raken, waardoor uitzendingen van radio en televisie (in dit geval van Omrop Fryslân) voor langere tijd gestoord kunnen worden. Nozema heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie en zal zich verder beraden op gepaste maatregelen om herhaling te voorkomen.

Aldus een medewerker van de afdeling Communicatie van Nozema. Overigens is Nozema niet de enige partij die ons heeft benadert naar aanleiding van het plaatsen van het artikel en het filmpje over de sprong. Ook de Leeuwarder courant en Omrop Fryslân hebben de nodige aandacht aan het gebeuren besteedt. In de LC editie van afgelopen zaterdag werd er zelfs op de voorpagina en op het voorblad van de sectie Regio ruimschoots aandacht besteedt aan het gebeuren. Natuurlijk werd in het LC onze website als bron vermeld. Dit laatste heeft behoorlijk wat bezoekers naar onze site weten te trekken.
Kortom: wat een website van een dorpje als Jirnsum al niet teweeg kan brengen!

Lees hier de voorgeschiedenis en download foto’s en filmpjes van de sprong!!
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen