Nieuws no image

Gepubliceerd op 23 maart 2005 | door Redactie

0

Reactie op verbod eierrapen

“Geachte redactie,

Wat een gezeik over het zoeken naar kievitseieren……Wat een overdreven gedoe om zo dramatisch te doen over het verbod om te zoeken naar kievitseieren!!! “het verdwijnen van eeuwenoude traditie, het einde aan een hobby” hebben de friezen wel een leven of leven ze allemaal naar dit moment toe ?? en is hun leven niets meer waard als ook dit hun word afgenomen??

Wat wordt er eigenlijk gedaan met deze eieren?? het zijn bevruchte eieren met kuikens erin…….wat moeten de mensen er mee?? als je er aan denkt, is het gewoon walgelijk, dat mensen koste wat kost deze eieren moeten vinden omdat het traditie is……..waarom iets doen OMDAT het traditie is?? het is achterhaald en niet meer van deze tijd…..het is banaal en stom en niet te vergeten pure dierenmishandeling……..wat te denken van het verstoren van het broeden van deze vogels?? hebben deze dieren geen recht op een rustige broedtijd??

dat de regering tijdens broedseizoen het broedgebied van de kieviten als beschermd gebied moet uitroepen en iedereen die in die periode maar 1 voet op dat gebied zet, overtreders zijn en als zodanig bestraft moeten worden……..traditie of niet, hobby of niet………

Friezen, wees eens inventief en zoek een alternatief van dit stomme spelletje………creeer een nieuwe, diervriendelijke traditie……..en laat die vogels met rust……

Met vriendelijke groeten,

Therese van der Zweep”

PS. U kunt hierop reageren via redactie@jirnsum.com. Dit moet u binnen een week na plaatsing van dit stuk doen. Tevens moet de reactie kort en krachtig zijn (lange inzendingen behandelen we niet) en voorzien van uw naam. Ook moet je ‘normaal’ taalgebruik hanteren in uw reactie. We bundelen de ingestuurde reacties en plaatsen deze een week na vandaag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen