Nieuws no image

Gepubliceerd op 7 november 2003 | door Redactie

0

Realisatie plan ‘Bangma’ komt dichterbij

Folkert de Haan van SHP Planontwikkeling liet begin deze week weten dat de schop in 2004 de grond in gaat. De meeste procedures zijn afgerond. Zo is er een nieuw geluidsrapport naar Beko Slijpinrichting gestuurd over de toegangsweg naar het plan. Deze ontsluitingsweg loopt straks direct langs de zuidkant van het bedrijf van de heer Valk.

Eigenaar Hielke Valk van de Beko vertelde dat het geluidsrapport goedgekeurd is. Deze conclusie is opgemaakt door de Metaalunie in opdracht van de Beko. “We zijn het nu op alle punten eens geworden”, aldus Hielke Valk. Het bedrijf wordt op kosten van SHP volledig voorzien van geluidsisolatie en dubbele ramen.

Het wachten is nu nog op het Peilbesluit van Wetterskip Fryslân. Deze procedure, die totaal ongeveer 9 maanden in beslag neemt, zit in een afrondende fase. Dit Peilbesluit is een document waarin is vastgelegd wat de meest wenselijke grond- en oppervlaktewaterstanden zijn.

Over het aantal te bouwen huizen is nog steeds geen beslissing genomen. Folkert de Haan wil er graag tien bouwen, waarvan twee halfvrijstaand. Deze zouden dan in samenwerking met Woonwille moeten worden gebouwd. Maar de gemeente heeft nog geen duidelijkheid verschaft over dit verzoek. Vast staat wel dat er 8 vrijstaande woningen aan het water komen.


Links de Beko


Plan ‘Bangma’ gezien vanaf de Grousterdyk
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen