Nieuws no image

Gepubliceerd op 13 januari 2007 | door Redactie

0

Receptie 75-jarig jubileum VV Irnsum

De jubileumcommissie, bestaande uit Abe Buwalda, John van Steen, Marcel Terra, Sije Bennie Dijkstra, Jeltsje Spel en Tineke Elzinga, hadden de afgelopen maanden deze receptie voorbereid…..en hoe! Het werd een spectaculair feest.

Wie het bestuur achter een tafel had verwacht om handen te schudden had zich vergist. Bij binnenkomst had je het gevoel een stadion binnen te lopen met een echt voetbalveld, hoekvlaggen, een tribune. Ook de oranje sfeer werd niet vergeten met oranje vlaggen, ballonnen en zelfs oranje soesjes.

Onder leiding van ceremoniemeester Tjeerd Buursma werd de avond geopend met een passend fluitsignaal. Na het fluitsignaal kwamen er niet zoals gebruikelijk de toespraken, maar riep forumleider Sjouke Louwsma van Omrop Fryslân een 5-tal mensen uit de zaal. Mensen die veel voor de club betekenen of betekend hebben, zoals oud-bestuursleden, vrijwilligers, sponsors, oud trainer.
Dhr Louwsma had zich goed verdiept in de club en wist de 5 forumleden goed aan de tand te voelen.

Na de rust hebben o.a de gemeente nog korte toespraken gehouden. Het jubileumboek werd door de wethouder sportzaken van de Gemeente aangeboden aan één van de nog levende eerste oud-bestuursleden en aan onze voorzitter Ed den Dulk.
De jubileumcommissie gaf daarna een korte expressie van het jubileumboek en het programma van de feestweek van 4 juni tot 10 juni.
Tijdens deze presentatie van de feestweek werd de nadruk er nogmaals op gelegd dat de feestweek zich niet alleen beperkt tot de leden en oud-leden, maar het gehele dorp wordt er bij betrokken. Dit omdat de voetbalvereniging een bijzondere en sociale functie heeft gehad en nog steeds heeft.

Ook in de tweede helft stelde Dhr Louwsma aan 5 andere forumleden pittige vragen, soms leidde dit tot veel gelach in de zaal.

Na het forum was er nog een speciale verassing. De KNVB nam het woord en prees nogmaals de organisatie van de receptie. De KNVB had niet eerder zo’n speciale en bijzondere receptie meegemaakt. Tevens wilde de KNVB nog één man in het zonnetje zetten. Koos van Dijken, bijna 18 jaar consul en daarvoor jaren lang bestuurslid werd geridderd en kreeg een zilveren speld. Tevens werd hij door het bestuur aangedragen als erelid van de voetbalvereniging Irnsum.

Na de geslaagde receptie was er gelegenheid om met elkaar na te praten in de pub. Al met al een zeer geslaagde avond. Het bestuur en de jubileumcommissie wil langs deze weg dan ook iedereen nogmaals bedanken voor alle belangstelling, giften en andere attenties die we tijdens de receptie hebben ontvangen.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen