Nieuws Uitslagen merenloop

Gepubliceerd op 9 maart 2014 | door Redactie

0

Record aantal Jirnsumers aan de start van de 44ste Merenloop in Grou.

En wie had gedacht dat vandaag zulke hoge temperaturen bereikt zouden worden? Lang niet iedereen; zo leek het. Korte mouwen werden nog opgehaald van huis toen het er naar uitzag dat het bijna 17 graden zou worden in het centrum van Grou. De vlag stond strak aan de mast op de Sint Pieterkerk, wat er op wees dat het voor de volwassenen oppassen was ‘buitenuit’. Een frisse wind joeg door het aquaduct voor de deelnemers van de 10 en 14 km.

Om 9 uur werden de wandelaars losgelaten op het 14 km lange parcours; prachtige beelden heeft dit opgeleverd!
Net na het middaguur werden de kinderen tot 12 jaar begeleid tijdens de muzikale warming-up olv Zanger Arnold.
1 Uur ging de 2.5 km van start en een half uur later de 1.1 km. De echte Merenlopers van de 14 km gingen 2 uur van start en de deelnemers van de 10 km vertrokken 20 minuten later. De 5 km was er ook nog en voor deze hardlopers klonk om kwart voor drie het startschot.

Tsjonge, jonge en wat een weertje was het. Tijdens deze warmste 9 Maart ooit gemeten in De Bildt zat het terras vol en genoot iedereen van deze prachtige eerste lentedag. Zowel jong als oud.
Nog geen twee weken geleden werd de ijsbaan drooggelegd en moesten de trainingskilometers nog met de muts en handschoenen aan volbracht worden. Vandaag werden er in de korte broek heerlijke kilometers gevreten, hoewel het voor sommige dappere strijders ook té warm werd. Na 10 of 14 kilometer kwam de maaginhoud ook even een kijkje nemen.. Dan is het temperatuurverschil misschien toch te veel geweest.

Dat de meeste hardlopers nog niet klaar waren voor de hoge temperaturen, mocht de pret niet drukken. Organisatorisch wordt het al jaren zó geregeld dat de volwassen hardlopers ongeveer tegelijk aankomen op het Halbertsmaplein en daarbij dus de laatste paar honderd meter vooruit worden geschreeuwd. Een heerlijk gevoel na een topprestatie!
Kortom: fantastisch geregeld, schitterend weer en 30 Jirnsumers aan de start.

Uitslagen merenloop

Op de site van de Merenloop kan ook nog per persoon een kort filmpje bekeken worden van de finish. Met deze link is dat mogelijk. Mochten er in de uitslag nog Jirnsumers ontbreken, dan onze excuses hiervoor.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen