Nieuws no image

Gepubliceerd op 5 november 2004 | door Redactie

0

Redacteur Jirnsum.com komt niks tekort op Curaçao

“Zoals ik voor mijn vertrek van vier maanden beloofd had, is hier een update uit het altijd zonnige Curaçao. Ik ben hier nu negen weken en het is natuurlijk nogal een andere wereld dan hartje Friesland. En dan natuurlijk niet alleen naar het weer gekeken. Aangezien Nederlanders graag over het weer praten, wat ze hier overigens nooit doen, zal ik daarover beginnen. Dat is best saai, want het is hier altijd tussen de 27 en de 33 graden.”

Je maakt hier nogal veel mee. Het is iedere week wel weer wat anders. Toen we hier net aan waren gekomen was er sprake van dat de orkaan Ivan recht op het eiland af zou komen. Aangezien Curaçao een eiland is die daar niet op gebouwd is zou het een complete gekkenboel worden. Later bleek dat de orkaan het hardst zou inslaan op een stukje kust tussen het bekendste strand hier (Mambo Beach) en het Van der Valk hotel. Daar wonen wij dus echt precies tussenin. We werden door de marine, waaronder Mient Noordraven, want die zit hier ook 9 maanden, weggestuurd uit de kust.

Vijfhonderd meter van de kust af en een stukje heuvelopwaarts (want er waren vloedgolven van 12 meter voorspelt) zaten we gezellig met zijn allen in een studentenhuis. Gelukkig hebben we geen orkaan gezien, anders zat ik nu wel weer in Jirnsum. Een paar weken later viel de stroom op het hele eiland voor 2 dagen uit. Dat was dus twee dagen vrij.

Mijn stage verloopt voorspoedig en dat is natuurlijk ook mooi voor mijn functie bij jirnsum.com want dan kan ik de toekomst ook meer betekenen dan alleen een verslaggever

De Verhoeve Groep zou hier best een bedrijf neer kunnen zetten, want wegen aanleggen kunnen ze hier beslist niet. Ook De Jong Jirnsum zou hier nog wel een sectie riolering kunnen neerzetten. We zitten nu in het regenseizoen en dat wil zeggen dat het zo nu en dan keihard regent. Het schijnt dat het in jaren niet zoveel geregend heeft als dit jaar. Vorige week regende het op 1 avond net zoveel als 10% in een jaar. En niets is daarop berekend hier, dus je kan bij wijze van spreken met je snorkel door de straten heen flipperen.

Dat was het voorlopig wel zo’n beetje. Misschien een vervolg!”

Voor (mooie natuurlijke) foto’s kun je kijken op www.bequick1887.nl/curacao.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen