Nieuws no image

Gepubliceerd op 11 maart 2004 | door Redactie

0

Restaurant op It String te koop

Mede-eigenaar Ophof, in Jirnsum beter bekend als ‘Japie Dipsaus’, streek in de tachtiger jaren met zijn gezin vanuit Amsterdam neer in het dorp. Destijds kreeg hij het Smulhoekje op de Wiide Steech in handen. Februari 1993 werd de zaak gesloten in het kader van de herinrichtingsplannen. Men opende toen een cafetaria op industrieterrein It String. Het cafetariagedeelte bleef echter geen lang leven beschoren. Al vrij snel werd het hele gebouw omgetoverd tot een heus Thais Restaurant.

Nu, 11 jaar na de opening, staat het te koop voor € 215.000 k.k. Er is één opmerkelijke voorwaarde in een eventuele transactie opgenomen: er mag geen Thai’s restaurant worden geëxploiteerd door de nieuwe eigenaar. De makelaar deelt wel mee dat de locatie uitermate geschikt is voor een wokrestaurant. Bovendien is er ruimte voor wonen.

Onlangs kwam Thai’s Restaurant Siam nog in het nieuws. Op 19 februari jl. kreeg het restaurant namelijk bezoek van journalisten van de LC. Tezamen met twee docenten ‘Hospitality Management’ maakten ze kennis met de Thaise keuken. De beoordeling van dit etentje stond afgelopen weekend in de uitgaanskrant van de LC. Enige citaten hieruit:

”De locatie wekt verbazing. Links een dropfabriek, rechts een spuiterij, er achter een opslagterrein voor caravans. Op zo’n naargeestige plek lijkt een restaurant al gauw op een schaftlokaal voor vrachtwagenchauffeurs.”

“Overdadig is de beste omschrijving voor de inrichting.”

“De Thaise loempiaatjes zijn wat aan de flauwe kant en bij de kipkluifjes zoeken we vruchteloos naar de beloofde gehaktvulling. Zulke kluifjes haal je bij de Lidl zomaar uit het vriesvak.”

“ … komen we tot de slotsom dat je beter losse voor- en hoofdgerechten kunt bestellen dan een menuutje (nummer honderdzeven). Dat scheelt een tegenvallend begin en einde van een maaltijd.”


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen