Nieuws no image

Gepubliceerd op 1 juni 2002 | door Redactie

0

Revitalisering It String mogelijk vanaf 2005

Het rapport onthult keuzes die de gemeente wil maken op het gebied van bedrijfsontwikkelingsmogelijkheden en het stimuleren van de werkgelegenheid. En dat voor de komende 5 jaar. De drie speerpunten daarbij zijn ‘duurzaamheid’, ‘kwaliteit’ en ‘duidelijkheid’.

Voor Jirnsum betekent dit dat de gemeente wil kijken in hoeverre bedrijventerrein It String opgewaardeerd kan worden. Op het terrein, dat een areaal aan bedrijven (49) herbergt, wordt de komende jaren extra aandacht geschonken aan het onderhoud en aanbrengen van groen.

Het stuk vertelt ook dat er een plan moet worden ontwikkeld voor het gebruik van de openbare ruimte. Daarna volgt er mogelijk een grootschalige opwaarderingoperatie. Hiertoe dient er eerst een onderzoek plaats te vinden.

De financiering zou moeten komen uit een bijdrage van de provincie Fryslân, de gemeente Boarnsterhim en een bijdrage uit de revitaliseringregeling. Daarnaast dienen ook de bedrijven een financiële bijdrage te leveren.

Het rapport laat ook weten dat de provincie een particulier initiatief voor watergebonden bedrijvigheid in combinatie met wonen aan de oostkant van de Boarn heeft afgewezen.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen