Bedrijven Image200814071155-000

Gepubliceerd op 2 september 2014 | door Redactie

0

RFU, 39 + 1 = 40 jaar ‘waterrecreatie’!

Nadat RFU, vernoemd naar de kromming in de Boorne ‘Rak Fan Ungemak’, in de periode 1989 / 1990 zelfstandig verder ging aan het huidige hoofdterrein, heeft het bedrijf veel ontwikkelingen ondergaan. Van erkend verhuurbedrijf, wat Douwe samen met z’n vrouw Boukje en de inzet van hun 4 dochters altijd met veel plezier gerund heeft, is RFU uiteindelijk bekend geworden door het aanbieden van volledige service aan allerlei boten. Een ligplaats en winterstalling bij RFU betekent voor booteigenaren een plek waar de zorgen om je boot worden weggenomen. Een geroutineerde technische dienst, die tegenwoordig ook uitgebreid is met een jachtschilder en –timmerman, is daarbij natuurlijk onmisbaar!

De winterstalling werd (op diverse locaties) uitgebouwd tot een huidige capaciteit van bijna 10.000 m2 binnen, de jachthaven tot ca. 150 ligplaatsen en daarnaast bestaat er de mogelijkheid tot overdekt aanleggen bij RFU.

Nadat Douwe 39 jaar ‘aan het roer’ heeft gestaan van dit prachtige familiebedrijf is sinds 2013 deze verantwoordelijkheid overgedragen aan dochter Yke. Zij voert nu, samen met haar trotse vader, haar partner Pascal én collega’s Sjoerd, Linda en Jappie, dit centraal in Friesland gelegen waterrecreatiebedrijf. En stil zitten, dat doen ze bij RFU niet! Voldoen aan de wens van meer recreatie ín de haven, omdat booteigenaren steeds meer tijd in hun thuishaven willen doorbrengen.

Recreatie, in de vorm van een B&B (genaamd Pension “Op’e Koai”) op de meest mooie plek aan de jachthaven, waar het heerlijkste ontbijt wordt geserveerd. Daarbij de mogelijkheid tot bezorgen van verse broodjes aan boord, de fijne toiletvoorzieningen, een kleinschalige wellness, fiets- en sloepverhuur, camperplekken aan het water, een watersportwinkeltje en bovenal een goed bezet havenkantoor werken mee aan een prettig verblijf bij RFU in Jirnsum!

Onderstaande foto’s geven een beeld weer van de haven toen dat nog weiland was en boer Rotteveel deze gebruikte als ‘kraamkamer’ en van de nieuwste ‘aanwinst’: het overdekt aanleggen van sloepen.

Image200814071155-000
IMG 3786
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen