VV Irnsum ds_logos

Gepubliceerd op 4 maart 2009 | door Redactie

0

Samen Sterk: 5 voetbalverenigingen starten het Boarnsterhim D-voetbalteam

ds_logos

Als relatief kleine lokale voetbalorganisaties hebben we met z’n allen geconstateerd dat het niveau van onze kinderen nogal verschild per clubteam. De erg goede voetballers in een team worden vaak onvoldoende op hun talenten gevergd. Ze hebben het te makkelijk in de wedstrijden (lage klasses) en ook op de trainingen geldt dit. Door deze goede voetballers samen te laten trainen moeten ze nauwkeuriger passen, harder schieten om een doelpunt te maken, beter verdedigen, sneller en ze moeten slimmer in het veld zijn. Om daarnaast ook nog wedstrijden tegen goede tegenstanders te organiseren krijgen ze weer meer weerstand, waardoor ze weer beter kunnen worden en hun eigen grenzen gaan ontdekken.

Aan de andere kant hebben we gemerkt dat het selectiebeleid van de KNVB nogal een hoge lat legt. Daarom hebben we als 5 voetbalclubs in de gemeente Boarnsterhim een gezamenlijk D-team opgericht: SAMEN STERK. Doel hiervan is om de spelers die de bal goed kunnen trappen de gelegenheid te geven om als één team goed te worden. Elke club levert 3 D-pupillen aan dit team.

Vanaf december 2008 is dit team in training en worden er oefenwedstrijden gespeeld om aan elkaar te wennen. Want het is ook zaak dat iedere speler in het veld goed is en dat ze samen in staat zullen zijn om het voetbal op D-niveau omhoog te brengen. En door allemaal beter te voetballen wordt iedere speler weer beter en hier plukt elke club de vruchten van omdat onze kinderen in hun eigen team weer betere prestaties zullen neerzetten. De zogenaamde kruisbestuiving.

Er wordt 1x per week getraind op het sportcomplex van VV Oldeboorn. Hier zijn de beste trainingsvelden van Boarnsterhim beschikbaar evenals de kantine voor toeschouwers en ouders. Oldeboorn levert ook een vaste trainer; Bart de Vreese, naast speler van het 1ste ook trainer van de D-pupillen. Verder worden er diverse gasttrainers verwelkomd. Hieronder bevinden zich de trainers van het 1e van de 5 clubs, de KNVB en andere bekende (oud) trainers. Hierover hoort u t.z.t. meer! De KNVB ondersteunt dit initiatief volledig en levert naast een trainer ook oefenstof waarop getraind kan worden.

Sponsor

Dit prachtteam dat voortkomt uit een unieke gemeentelijke samenwerking tussen de 5 voetbalclubs uit Boarnsterhim wordt natuurlijk gesponsord! Tijdens het Sportgala op 4 maart in zalencentrum de Twee Gemeenten in Jirnsum zal bekend worden gemaakt wie sponsort en hoe het team er uit zal zien……..

In het voorjaar van 2009 gaat het team in totaal 5 derby’s spelen op het hoofdveld van elke deelnemende voetbalclub. Ze spelen deze wedstrijd dan ruim een uur voor de wedstrijd die door het 1ste team wordt gespeeld. De tegenstander van het Samen Sterk D-team is dan van dezelfde club waar het 1ste team thuis tegen moet spelen, maar dan ingedeeld op niveau.

GAVC bijt de spits af op 8 maart. Ze moet dan spelen tegen VVO. Jirnsum heeft inmiddels Cambuur weten vast te leggen om tegen te voetballen op 15 maart! Op 26 april bijt Wergea de spits af en ook Akkrum is op een nader te bepalen dag in april gastheer. Op 3 mei is het de beurt aan Oldeboorn. !

Wietske van der Schaaf Bas Hof

Coördinator Samen Sterk D-voetbalteam Leider Samen Sterk D-voetbalteam

Secretaris VVO tel. 06-53950263

Tel. 06-41439137
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen