Nieuws no image

Gepubliceerd op 15 juli 2002 | door Redactie

0

Schip gezonken, Jirnsumers ongedeerd

Men had net ingevoegd op de vaargeul toen een groot skûtsje hen met grote snelheid naderde. Geen wedstrijdskûtsje, maar één die werd geduwd door een kruiser. Waarschijnlijk heeft de schipper van deze kruiser de jongeren, in de leeftijdscategorie van 20 tot 35 jaar, niet gezien want hij vaarde recht op de schuit af. Ontwijken bleek niet meer mogelijk en het skûtsje ramde de boot. In eerste instantie werden vijf van de acht opvarenden getorpedeerd. Verwoede pogingen van de resterende drie om de vijf weer aan boord te hijsen mochten niet baten want door de golven, het water in de boot en wellicht ook de paniek, zonk de schuit.
Alle drenkelingen konden gelukkig vrij snel door andere boten opgepikt worden. Op enkele blauwe plekken na zijn er geen gewonden gevallen.

Behalve de boot liggen er nu ook een radio, een dure accuboormachine en enkele portemonnees op de bodem van de vaargeul op het pikmeer. Er is aangifte gedaan bij de politie. Deze had de schipper van het skûtsje, die gewoon door was gevaren, al snel gevonden. Hem werd een blaastest afgenomen.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen