Nieuws

Gepubliceerd op 6 september 2015 | door Redactie

0

Schoolplein feestelijk geopend

Het lukte leerling Noa Terra als eerste een gerichte strafschop door het afgeplakte doel te schieten. Wethouder Harry van der Molen fungeerde als doelman en kon het schot niet tegenhouden. Daarmee was de officiële opening van het schoolplein van de basisscholen Sint Radboud en It Tredde Sté woensdag 2 september jl. een feit.

DSC_0075

De inzet van de pleincommissie, bestaande uit ouders, leerkrachten en directie werd daarmee na ruim twee jaar beloond met een prachtig resultaat. Vele sponsoren van bedrijfsleven, gemeente, subsidiefondsen en stichtingen hebben samen een bedrag van ruim € 85.000,– bijeengebracht. Ze werden allemaal persoonlijk bedankt door voorzitter Marcel Terra, kregen applaus en een aardigheidje.

Namens de directie van beide scholen vertelde directeur Clemens van der Zwet over het belang van gezonde en groene schoolpleinen, waaraan dit plein ruimschoots voldoet. “Een gezond schoolplein geeft de kinderen de ruimte om te bewegen, te spelen en de fantasie te prikkelen. Onderzoek heeft aangetoond dat dit soort pleinen een positief effect heeft op het concentratievermogen en de leerprestaties”.

Jirnsum heeft nu centraal in het dorp een plein, dat meer is dan een schoolplein. Het is een prachtige plek voor de jeugd om ook na schooltijd, in de weekenden en de schoolvakanties te vertoeven. Bovendien heeft de keus voor houten materialen en natuurlijk gekozen kleuren een speelplein opgeleverd wat past bij het beeld van de omgeving en de school. “

Het is van belang dat we het samen beheren, onderhouden en er zuinig op zijn”, benadrukte directeur Clemens van der Zwet, die namens de kinderen iedereen bedankte.

Voor de kinderen was er een ijsje en werd er een extra half uurtje gespeeld, zodat alle gasten konden zien en ervaren wat een geslaagd project dit is geworden.
Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen