Nieuws no image

Gepubliceerd op 1 juli 2005 | door Redactie

0

Seizoenstart?

Voor Aqualux Jachtcharter is er geen direct verschil tussen de komende week en de afgelopen periode. Het verhuurseizoen van de boten start al veel eerder; sinds Pasen zijn de luxe boten continu in de verhuur. “We moeten regelmatig ‘nee’ verkopen”, aldus Nicole Bangma, “en de betreffende personen zijn nu al weer de eerste huurders voor het volgende seizoen”. Wat Aqualux vooral merkt van de start van het echte vakantieseizoen, is dat de boten voor langere perioden worden verhuurd. Onder hun klantenbestand zijn evenveel Nederlanders als Duitsers.

Z.z.p.-er (Zelfstandige zonder Personeel) Jelle Keizer, die sinds januari voor zichzelf is begonnen, hoeft zich ook absoluut niet te vervelen. Na wat binnenklussen is hij nu volop buiten bezig met schilderwerk. Zijn orderportefeuille zit vol tot aan de vakantie die hij zélf heeft ingeroosterd, in september. En bij terugkomst kan hij gelijk door met binnenklussen… Niet langer het productiewerk maar ‘bij keizer is de klant koning’, en dat dat motto aanspreekt blijkt. Zonder reclame te maken toch al voor zo’n lange periode aan de slag kunnen zijn is een droomstart. Dat ook de klanten niet allemaal in de zomervakantie weg zijn scheelt ook, Keizer kan zo doorwerken binnen zijn eigen planning. 
Camping De Bongerd kent juist deze week een dipje, maar is heel juli – en in augustus grotendeels ook – compleet volgeboekt. “Het publiek op de camping is ook niet per definitie seizoenspubliek”, meent Yt Damstra. “Velen hebben het werkzame leven al achter zich en kunnen gaan en staan wanneer ze willen. Toch staan jong en oud door elkaar in het échte seizoen.” Jonge gezinnen worden ook aangetrokken door het karakter van zo’n kleine camping. Gasten blijven wel regelmatig langer, dat is een van de merkbare trends.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen