Nieuws

Gepubliceerd op 30 november 2007 | door Redactie

0

Siem en Ute stoppen

Of de Troefmarkt blijft bestaan voor Jirnsum is de vraag.
De winkel is op de manier waarop Jirnsumers er boodschappen halen, bij lange na niet rendabel. Bovendien spelen gezondheidsklachten behoorlijk mee bij het besluit om te gaan stoppen.
Siem is druk met solliciteren. Mocht hij op korte termijn een geschikte baan vinden, dan gaan de deuren op slot. En anders is het wachten op een eventuele overname… De winkel én het woonhuis staan nu in de verkoop. Daar waar Siem een nieuwe baan vindt, zal ook hun toekomst liggen.

Uiteraard komen op het moment dat zo’n besluit bekend wordt, de nodige protesten van dorpsgenoten tegen de sluiting. Toch zal dit voor de Halbersmas geen verschil maken. Al enkele keren hebben zij aangegeven dat concurreren met de grote supermarkten in Grou moeilijk is. Zou zo rond de driekwart van de mensen in Jirnsum de dagelijkse boodschappen wél in eigen dorp gehaald worden, zou het omslagpunt gunstig liggen.
Ook de toeristen kochten het afgelopen seizoen minder in de plaatselijke supermarkt, en zo’n seizoen zou juist met winst afgesloten moeten worden. 

Kortom, voor zowel de vaste klanten als voor Siem en Ute een best wel sneue zaak…

../images/nieuws/TroefMarktTotaal.jpg
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen