Nieuws

Gepubliceerd op 19 november 2016 | door Redactie

0

Sinterklaas is aangekomen!

Op de kade bij de Wiide Steeg staan al heel veel kinderen en hun ouders te wachten op de Sint en zijn Pieten, terwijl Berend en Lotte een prachtig muzikaal optreden verzorgen. Jaaaa, daar in de verte komen ze al aan, op de grote boot met heel veel pakjes!
Na aankomst krijgt Sinterklaas het woord en zegt hij dat hij blij is hier weer te zijn en is hij benieuwd naar de dingen die hem te wachten staan. Meteen daarna geeft Kim met haar leerlingen een geweldig streetdance optreden. De pieten doen gezellig mee. Dan mag de sint in een tuktuk de route vervolgen. Een prachtig gezicht. Achter het draaiorgel aan, gaan we de Douwemastrjitte op om het veldje met een aantal kinderen te gaan tennissen. De Pieten bakken er niks van, misschien het aankomend jaar maar eens tennisles nemen. Dan via de Terp en de Himdyk door naar de scholen, waar de Pieten en de kinderen gaan voetballen in de panna kooi. Voetballen kunnen die kinderen wel! Maar die pieten, die moeten nog heel wat leren.

Dan gaan we door naar de feestzaal van De 2 Gemeenten. Alle kinderen krijgen na binnenkomst een glaasje ranja en een speculaasje. Vervolgens komt Sint en zijn Pieten binnen en wordt er al gezellig gezongen. Op het podium gaat de Sint op zijn grote rode stoel zitten en leest voor uit zijn grote boek. Een paar kinderen die in het grote boek staan mogen naar voren komen. Yordi mag samen met Berend en Lotte zijn gitaarkunsten laten horen, het is prachtig! Niek mag ook op het podium komen, want er wordt wel gezegd dat Niek heel goed kan turnen en hij mag de spagaat laten zien. Wauw!
Ook komen er een paar kleine kinderen op het podium om hun zangkunsten te laten horen, en wat zingen ze mooi!. Majd kan heel goed de tafel van twee, die mag hij laten horen bij Sinterklaas. Maar ook nog eens tot 10 tellen in het Arabisch. Sint herkent dat wel, zegt hij….

Dan gaat de hele zaal zingen voor een aantal kinderen die bijna jarig zijn of jarig zijn geweest. Tot slot komt er een enorme grote taart op het podium, de kinderen die op het podium staan mogen de kaarsjes uitblazen. En dan gebeurd er iets geks. Er komt een Zwarte Piet uit de taart vandaan. Wat een verassing, wat een feest! Daarna zingen alle kinderen ”Dag sinterklaasje” en gaat de Sint met zijn Pieten weer op weg naar een volgend sinterklaasfeest.

Kortom: een geslaagd feest!
Bedankt voor jullie komst en tot volgend jaar!

De Sinterklaascommissie.

Kijk hier naar een filmpje van de Sinterklaas-intocht in Jirnsum, gemaakt door meester Clemens van der Zwet/CZVideoful: Intocht Sint in Jirnsum

 

 

dsc_1401

 

dsc_1403

 

dsc_1406

 

dsc_1409

 

dsc_1412

 

dsc_1413

 

dsc_1414

 

dsc_1417

 

dsc_1420

 

dsc_1422

 

dsc_1426

 

dsc_1431

 

dsc_1435

 

dsc_1441

 

dsc_1445

 

dsc_1448

 

dsc_1449

 

dsc_1455

 

img_1575

 

img_1576

 

 

 

 

 

 
Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen