Nieuws

Gepubliceerd op 22 november 2015 | door Redactie

0

Sinterklaas is weer in Jirnsum

Na een prachtige zaterdagochtend kwam een kletsnatte middag

Tussendoor kwam de Goedheiligman in ons dorp aan, op het moment dat het droog was. Onder de bezielende begeleiding van Juf Lizet werd er luidkeels gezongen, terwijl de kapitein van de stoomboot eerst ons dorp voorbij leek te varen. Gelukkig draaide hij tijdig het roer en legde probleemloos aan.

Nadat de Sint bijna alle kinderen een handje had gegeven en alle Pieten de kinderen van pepernoten en schuimpjes voorzag stond er zowaar een meisje alleen midden op de Rykswei. De muziek begon te klinken en het meisje was een ‘streetdancer’ die al snel werd geflankeerd door mede dansers. Een ware flashmob was het gevolg.
Daarna was het tijd voor de jaarlijkse rondrit door het dorp. In een golfkar, deze keer. Bij de basisscholen stonden ook dit jaar de welpen van VV Jirnsum enthousiast te wachten op de Pieten voor een potje voetbal. Uiteraard werd deze  wedstrijd gewonnen door de welpen.

Bijna bij De 2 Gemeenten aangekomen begon het weer zachtjes te sputteren. Gelukkig kon iedereen vrijwel droog de prachtig versierde zaal betreden. Nadat de Pieten zelf pepernoten probeerden te maken, Roelie en Simon in het zonnetje werden gezet vanwege hun huwelijksjubileum én jarenlange inzet voor het comité kwam ook deze intocht bijna op zijn einde. Na het plichtmatige “Dag Sinterklaasje..” vertrok Sinterklaas via de artiestenuitgang en kregen alle kinderen bij vertrek nog een attentie bij de deur.

Het was wederom een geslaagde intocht en vanaf nu mogen de schoentjes worden gezet!

Bekijk hier het filmpje van Clemens van der Zwet, directeur RKBS Sint Radboud

 

DSC_0472

 

DSC_0477

 

DSC_0476

 

DSC_0482

 

DSC_0484

 

DSC_0485

 

DSC_0495

 

DSC_0499

 

DSC_0509

 

DSC_0514

 

DSC_0516

 

DSC_0520

 

DSC_0522
Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen