Nieuws DSC 0057

Gepubliceerd op 22 november 2014 | door Redactie

0

Sinterklaasintocht groot succes

Dankzij dit mooie weer hadden velen zich dan ook bij De Wiide Steeg verzameld. En ze hoefden niet lang te wachten voordat de boot in de verte om de bocht kwam. Kinderen rechtten hun rug, de laatste snoetjes werden geschminkt en pietenmutsen werden snel nog even rechtgezet. De grote kindervriend met zijn gevolg was in aantocht!
De Pepernoot werd vakkundig afgemeerd en na een korte ‘medische keuring’ werden Sinterklaas en zijn Pieten welkom geheten door gelegenheidsburgemeester Michel Langhout.  Er werd uit volle borst gezongen en snoepgoed werd rijkelijk uitgedeeld. Zelfs Gezonde Piet had bij vertrek geen wortel of spruitje meer over in zijn jute zak.

Dit jaar geen dorpsrit met paard en wagen, maar met de fiets. Dat wil zeggen een speciale fiets. Als de Paus een Pausmobiel heeft, had Sinterklaas vandaag een Sinterklaasfiets. Onder politiebegeleiding ging een lang lint door het dorp met als eerste bestemming het  braakliggende stukje grond aan de Douwemastrjitte. Hier werd door de trainers van het welpenteam van VV Jirnsum een korte demonstratie gegeven middels een voetbaltraining met penalty schieten. Natuurlijk met Pieten op keep, die er niks van bakten. De klungelige knechten werden links en rechts gepasseerd door de kleine voetballertjes in wording. Na luid applaus van het publiek werd de weg weer vervolgd door de straten van Jirnsum.

In bijna alle voorgaande edities van dit kinderfeest in Jirnsum was de eindbestemming De 2 Gemeenten. Dit jaar niet: vanwege een rigoureuze (ver)bouwing aan het uitgaans- en feestgelegenheid heeft het Sinterklaascomitee een andere locatie moeten zoeken. Deze werd gevonden aan het begin van de Rijksweg: de RK kerk. Bij binnenkomst waren de ‘oeoe’ en ‘aah’ niet van de lucht. De prachtig versierde kerk werd letterlijk in het zonnetje gezet en mede door de gekleurde ramen zullen de “waarschijnlijk één keer, nooit weer” uitspraken van sommige mensen na afloop veranderd zijn in “voor herhaling vatbaar” uitspraken..
Er werd gezongen dat het een lieve lust was (zoals dat hoort in een kerk) tot de binnenkomst van Sinterklaas. Kinderen van volleybal vereniging Iverto mocht hun kunsten vertonen met pakjes en  de Streetdance meiden werden na voren gevraagd om te zingen. Toen moesten natuurlijk ook vaders en moeders laten zien wat ze in huis hadden. Op de hometrainers mochten ze laten zien uit wat voor hout ze gesneden waren.
Na de traditiegetrouwe ‘Dag Sinterklaasje, daag..’, en het uitdelen van een traktatie was het einde aangebroken van deze Sinterklaasintocht. Sinterklaas is naar zijn logeeradres vertrokken en de Pieten moeten zich opmaken voor een koude nacht over de daken.

DSC 0057

DSC 0058

DSC 0061

DSC 0065

DSC 0073

DSC 0089

DSC 0098

DSC 0102

DSC 0103

DSC 0109

DSC 0112

DSC 0115

DSC 0120

DSC 0130

DSC 0144

DSC 0147

DSC 0157

 
Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen