Plaatselijk Belang no image

Gepubliceerd op 13 maart 2003 | door Redactie

0

Soap steiger Wiide Steech definitief ten einde

Plaatselijk Belang wilde pertinent geen eigenaar worden van de steiger. Nee, ook geen bezitter of houder. Vele malen heeft men de gemeente ervan willen overtuigen dat dit onder de verantwoordelijkheid van de gemeente valt. Maar deze partij was daar niet zo happig op, dit terwijl andere ‘openbare’ steigers in de gemeente wil tot hun eigendom en dus verantwoording behoren.

Begin dit jaar heeft de gemeente de steiger nog aan een inspectie onderworpen. De steiger bleek niet stabiel te zijn en een paar vervangen steigerdelen waren niet van dezelfde dikte dan de oorspronkelijke. De gemeente wilde de steiger wel overnemen, maar dan diende Plaatselijk Belang de gebreken herstellen en € 500,00 als afkoopsom op de rekening van de gemeente over te maken.

En dit was totaal tegen eerdere gemaakte afspraken in. Er was namelijk kortgesloten dat de steiger zonder enige beperking zou worden overgedragen. Plaatselijk Belang liet in een schriftelijke reactie weten dat er in het gemeentekantoor iets goed mis is met de communicatie. Ook zijn diverse raadsleden zijn hiervan mondeling op de hoogte gesteld.

Eindelijk heeft het nu opgeleverd wat Plaatselijk Belang al jaren wilde. Vandaag is men schriftelijk op de hoogte gesteld van het feit dat de gemeente formeel eigenaar is van de steiger. Hiermee moeten, volgens de gemeente, missverstanden uit het verleden definitief opgeruimd zijn. Verder zal de gemeente afspraken over te heffen liggelden en de afdracht daarvan in overleg met de heer Bleeker van Café De Fantast gaan uitwerken.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen