Nieuws no image

Gepubliceerd op 6 februari 2005 | door Redactie

0

Spannende tijden voor groep 8?

Maar is dat zo? Bepalen de testen die de leerlingen maken werkelijk het niveau dat bepalend is voor plaatsing op scholen voor voortgezet onderwijs? Over het algemeen kan worden gesteld dat de meeste ouders en buitenstaanders veel waarde hechten aan de uitkomsten van de Cito-test of de Drempeltoets.

Voorheen was het alleen de Cito-toets die scholen gebruikten. Enkele jaren geleden kwam daarbij de zogenaamde Drempeltoets. Het verschil is dat de laatste een meer individueel advies geeft en de Cito geeft een getal als uitslag, wat een indicatie geeft voor het niveau.

De leerlingen van groep 8 van It Tredde Sté maakten vorige week de Cito-toets. De tendens was, zo zegt directeur Hans Nieuwenhuis, dat de kinderen de toets goed te doen vonden. Dat was ook de landelijke indruk. Toch zijn er altijd kinderen die de test minder goed maakten en daardoor een lagere score zullen halen dan de school bij de leerling vindt horen. Nieuwenhuis: “Als leerkracht van groep 8 ken je de leerlingen en kun je heel goed inschatten welke niveau de leerling aankan. De Cito-test is een hulpmiddel. Uiteindelijk zijn het de adviezen van de school en vooral de keuze van de ouders die bepalen naar welke school de leerling zal gaan”.

De komende week maken de leerlingen van groep 8 van rkbs Sint Radboud de Drempeltoets. Een aantal meisjes gaf op vraagstelling aan dat ze er niet tegenop zien. Gelukkig maar, niet te veel zweethanden in Jirnsum…
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen