Nieuws no image

Gepubliceerd op 8 augustus 2008 | door Redactie

0

Speeltuin Bernefreon in de maak

Nadat enkele jaren geleden de speeltuin ‘de Bernefreon’ werd gesloopt omdat de materialen niet langer verantwoord waren, is er lang gedubt en werden er plannen gemaakt. Echter, begrotingen en subsidieaanvragen werden er niet gedaan. 
Door een voortvarender aanpak van de speeltuincommissie (bestaande uit Annuska Veenstra, Akkeneel Brouwer en Jitske de Vries en aangevuld met Koos Pereboom en Jan Smittenberg vanuit de werkgroep voorzieningen van Plaatselijk Belang) werd materiaal uitgezocht en daarbij de financiële kant ook rondgemaakt. Een behoorlijke klus die in korte tijd wordt geklaard!

Vanochtend groef een kraan van de Verhoeve Groep – kosteloos ter beschikking gesteld, evenals een grondlaser en personeel – de eerste grond af om zo de beide terreinen plaatsingsklaar te maken voor de nieuwe speeltoestellen. Er zal vervolgens zand op de velden worden aangebracht en delen worden betegeld.
In de tweede helft van augustus zal Eibe de speelmaterialen plaatsen. Daarna worden de rubberen tegels (opnieuw door de gemeente Boarnsterhim ter beschikking gesteld nadat ze kwijtgeraakt waren…) rond de toestellen gelegd.

In de nieuwe speeltuin komt aan de kant van de Dekemastrjitte een groot speeltoestel en aan de andere kant een veerwip, zandspeeltafel, tafeltennistafel, hangwip en zitbanken. 
Vanaf eind augustus kan de Jirnsumer jeugd tussen de 6-16 jaar zich weer uitleven in een ruime, veilige en moderne speeltuin ‘de Bernefreon’. 

../images/nieuws/1-2008/bernefreon1.jpg

../images/nieuws/1-2008/bernefreon2.jpg

de eerste ‘happen’ graszoden, vrijdagochtend 8-8-’08
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen